Buna Ziua! Nu am studii in acest domeniu si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Este vorba de parintii mei, care locuiesc la tara. Majoritatea rudelor mele se afla in acel sat. Bunicii, strabuniicii au locuit tot aici si eu am crescut tot in acest sat. Problema noastra este legata de un mic teren in afara ograzii noastre, care am aflat de curand ca nu plateam impozit pe el. Cand traiua bunicii nostri acolo era o mica pasune si toti de pe acea strada au luat cate o bucata de teren ca sasi puna fanul sau alte chesttii, nu poti construi casa pe acel loc e foarte denivelat. Si timp de 50 de ani nimeni nu a zis nimic, iar acum niste vecini au facut plangere la primarie ca din cauza fanului nostru le poate lua foc casa si ca sa mute totul de acolo. Ceea ce vreau sa mentionez este ca si ei au la fel o bucata de teren ca si noi care nu il platesc. Si uite asa ei insista ca parintii mei sa se mute de acolo ca sa poate ei sal iei. Ce ar trebui sa fac? Va rog ajutatima.
Daca posesia (stapanirea) dumneavoastra (a familiei dealungul generatiilor) depaseste 30 de ani iar terenul a fost ingradit si nu ati avut probleme in ceea ce priveste calitatea dumneavoastra de stapanitori ai terenului respectiv, va sugerez sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de constatare a dobandirii dreptului de proprietate asupra terenului prin efectul prescriptiei achizitive(uzucapiune). Implica niste costuri, insa veti deveni proprietari.