avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord

buna ziua, sunt casatorita de un an si ceva si vreau sa divortez. Sotul este si el de acord; nu avem copii si nici bunuri in comun; am inteles ca exista divort de comun acord; stie cineva un avocat care ne poate ajuta in acest demers si cam cat ne-ar costa????
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 12:41, 3 August 2010
Da, Art. 38. - Instanta judecãtoreascã poate desface cãsãtoria prin divort atunci când, datoritã unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vãtãmate si continuarea cãsãtoriei nu mai este posibilã.
Divortul poate fi pronuntat si numai pe baza acordului ambilor soti, dacã sunt îndeplinite urrnãtoarele conditii:
a) pânã la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la încheierea cãsãtoriei si
b) nu existã copii minori rezultati din cãsãtorie.
Taxa de timbru pentru acest divort este de 39 lei si timbru judiciar de 0.15 lei
In ceea ce priveste avocatul acesta il gasiti pe situl baroului din judetul dvs iar onorariul este discutabil de la avocat la avocat.
buna ziua
da, sigur va pot ajuta .
av daniela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar de divort laviniaMMM laviniaMMM se poate sa depun singura dosarul de divort? fara sa apelez la un avocat? vreau doar incheierea casatoriei si revenirea la numele anterior. apartin de ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord.. dragalasha03 dragalasha03 Buna ziua. Am o problema,vreau sa divortez si am citit tot felul de acte de care am nevoie pentru a incepe demersul dar am o nelamurire in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)