avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... informatii in legatura cu pensia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

informatii in legatura cu pensia

Buna ziua,
Am depus dosarul pentru pensie anticipata partiala in data de 30.05.2010. Care este termenul in care pot sa ma razgandesc. Decizia am primit-o in data de 20.07.2010. Data de inregistrare la Casa de Pensii este 25.06.2010.
Ce trebuie sa fac ca sa-mi anuleze decizia? Sunt functionar public daca acest lucru modifica cumva situatia.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:37, 3 August 2010
Faptul ca sunteti functionar public nu schimba cu nimic situatia. Potrivit Legii nr. 188/1999, raportul de serviciu inceteaza de drept numai in cazul in care indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

In termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei puteti sa solicitati casei de pensii anularea deciziei de pensie, potrivit art. 87, alin. (2) din Legea nr. 19/2000.

ART 87
..................................................
(2) Decizia emisă în condiţiile art. 86 alin. (1) poate fi anulată, la cererea titularului, în termen de 45 de zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata restefanescu restefanescu buna ziua, am depus documentele pentru pensionarea anticipata si azi mi-a venot decizia cu o pensie foarte mica. pot sa renunt la decizie si sa-mi continui ... (vezi toată discuția)
Suspendarea pensiei de urmas af50 af50 Am citit trimiterea la art 87 alin (2) din legea 209/2009 prin care se poate solicita anularea deciziei din 25.05.2009 (primita de mine) la cererea ... (vezi toată discuția)
Pensionarea functionarului public Ileana Deusan Ileana Deusan Buna ziua! Ma numesc Ileana Deusan,inca functionar public la Casa de Asigurari de Sanatate.Sint nascuta in 12.06.1950,virsta standard de pensionare 58 ani si 5 ... (vezi toată discuția)