Tocmai am platit pe 29 Iulie 2010 taxa de poluare(la finante in Vaslui) aferenta un autoturism VW adus din Germania in vederea inmatricularii in Romania, mai exact in Vaslui.
Masina este SH din 2007 (euro4).
1) Ma intereseaza sa-mi spuneti care sunt sansele unui demers de a recupera taxa de poluare in aceasta situatie. Am citit ca sunt f multe procese pe rol dar nu am vazut decizii definitive in Vaslui.
2) As dori sa stiu daca se poate deschide proces in alt judet decat unde am domiciliul. (am inteles ca intai trebuie sa deschid local)
De asemenea mai spunea o colega de-a dumneavoastra ca in general Curtea de Apel respinge astfel de actiuni,taxele platite dupa 15 febr.2010 si nu stiu daca mai are rost sau u sa deschid un proces.
Nefiind in domeniu poate imi puteti spune pe scurt de ce aceasta modificare dupa feb2010. Oricum mi se pare tot ilegala si discriminatorie taxa odata ce autoturismul a mai fost odata inmatriculat in spatiul uniunii europene.
O recomandare de avocat in Vaslui ar fi binevenita.
Multumesc
sansele de recuperare a acestei taxe sunt foarte mari, eu as spune 100%, practica instantelor de judecata este de admitere a acestor actiuni ( la nivelul Curtilor de apel practica este unitara)
Nu puteti deschide un proces in alt judet
in ceea ce spune colega, pana nu vad nu cred, eu am vazut hotarâri numai de admitere, cine stie cum a fost redactat actiunea sau sustinuta ,,, de a fost pierduta
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare taxa auto
cernea89
Am inmatriculat un autoturism sh pe data de 01.04.2010 adus din germania.Intrebarea mea este daca se mai poate recupera taxa tinand cont ca au trecut cateva ... (vezi toată discuția)