avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort culpa comuna cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort culpa comuna cu minor

Buna ziua

am mare nevoie de un sfat. Sotul meu a intentat actiune de divort din culpa comuna si a specificat ca doreste incredintarea copilului la mine urmand ca el sa imi plateasca pensie alimentara.
1. daca sunt de acord cu aceste conditii trebuie sa imi angajez un avocat?
2. daca nu trebuie, ce complicatii pot aparea pe parcursul procesului adica in timpul procesului el se poate razgandi si sa ceara custodia copilului?
3. se poate incheia la prima infatisare daca suntem de acord asupra tuturor conditiilor?
4. cam cat va avea dreptul sa viziteze copilul? adica in general cam cum se stabilesc vizitele?
5. care sunt pasii pe care va trebui sa -i urmez dupa ce o sa imi vina citatia?
ce va trebui s afac si de ce tretipuri va trebui sa ma feresc in instanta?
6. daca nu vrea partaj cum pot proceda sa nu ramana in apartament pe care il detin eu in proportie mai mare?convietuirea impreuna nu mai e o solutie
7. cine cere partajul? daca il cer eu si el refuza cum se procedeaza?
va rog sa ma ajutati cu sfaturi caci sincera sa fiu mi se pare ca am intrat intr-un hau din care nu o sa mai fiu in stare sa ies
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
ContSters161228, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:03, 3 August 2010
Intampinarea nu este un formular ci este mijlocul procedural prin care paratul isi formuleaza apararea fata de solicitarile reclamantului.
Daca aveti si dvs cereri cum ar fi revenirea la numele anterior casatoriei va trebui sa formulati si cerere reconventionala pe aceste aspect, pentru ca o data cu desfacerea castoriei instanta se va pronunta si cu privire la numele ce il va purta sotia dupa desfacerea casatoriei.
Daca formulati intampinare -cerere reconventionala aceasta se timbreaza ca si actiunea principala cu 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Ancheta sociala poate fi efectuata pana in primul termen de judecata sau intre primul si al doilea.
Daca se solicita desfacerea casatoriei din culpa comuna hotarare nemotivata aveti nevoie de 2 martori, adica un martor reclamantul si un martor paratulu, sau un martor comun dupa cum va intelegeti.
In ceea ce priveste minorul atata vreme cat reclamantul a solicitat incredintarea acestuia catre dvs.nu vad probleme in a lasa copilul in perioada vacantei la bunicii materni.
Plecarea din domiciliu nu mai are relevanta in conditile in care conveniti sa desfaceti casatoria din culpa comuna.
Partajul poate fi solicitat de oricare dintre soti dar va trebui achitata o taxa de timbru de 3 % din valoarea bunurilor partajabile si efectuate expertize de specialiate in functie de bunurile ce compun masa partajabila.
Angajati avocat in partaj.
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reconvenþionalã_divorþ prin acordul pãrþilor_taxã de timbru CatanaNelu CatanaNelu Urmează să depun o cerere reconvenţională prin care solicit desfacerea căsătoriei prin divorţ cu acordul părţilor. Este îndeajuns taxa judiciară ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Infidelitate vior3l vior3l Sotia a bagat div pentru infidelitate , am fost plecat la munca mult timp a ajuns zvonul ca am pe cineva am trimis in fiecare luna bani acasa , avem un copil ... (vezi toată discuția)