avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbat proprietar teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbat proprietar teren

Buna ziua,

Acum 2 ani mama mea a cumparat un teren pe care am dori sa-l mutam in posesia mea. Care este cea mai ieftina varianta sa facem acest lucru?
Donatia are vreun defect comparativ cu actul de vanzare cumparare? Mentionez ca unicul copil.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 August 2010
nero.l, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:29, 3 August 2010
donatia ar fi cea mai putin oneroasa modalitate.
acest act ar putea fi atacat de mostenitorii rezervatari.
mostenitorii rezervatari sunt: sotul supravietuitor, descendentii si ascendentii.
Buna ziua !
Donatia ar fi mai putin costisitoare ....
sa va faca act de vanzare-cumparare. e un act greu atacabil in instanta comparativ cu donatia.iar taxele platite la notariat sunt similare.
stiti cumva o suma estimativa la donatie/act de vanzare-cumparare?
suma platita notarului depinde de pretul de achizitie?
nu exista sume estimative.taxele vi le poate comunica doar notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile totale pentru un testament sunt mai mici decat pentru vanzare-cumparare ? george769 george769 Am o ruda care mai are aproximativ cateva luni de trait si detine cateva hectare de pamant. Nu este in conditie fizica sa scrie un testament lung, dar m-am ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)