Am o ruda care mai are aproximativ cateva luni de trait si detine cateva hectare de pamant. Nu este in conditie fizica sa scrie un testament lung, dar m-am informat acum de pe internet ca un notar ar putea face un "testament autentic" care sa fie doar semnat de posesor. M-am uitat la preturile notarilor si mi se par mult mai mici decat cele pentru vanzare-cumparare.
Dar nu stiu ce se va intampla dupa acest testament, ce alte cheltuieli vor fi, sau ce demersuri trebuie sa fac sa intru in posesia pamantului. Sau daca sistemul ma trece automat ca proprietar si taxele de impozit vor aparea pe numele meu.
Ptr.costurile unui testament trebuie sa luati legatura cu un notar,dupa decesul testatorului va trebui sa dezbateti succesiune, certificat de mostenitor si apoi,inscrierea la fisc,testamentul poate fi atacat de mostenitorii rezervatari(sot suprvietuitor/ascendenti privilegiati/descendenti)daca le incalca rezerva succesorala.
Donatie
Camelia1969
Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedeul juridic in cazul in care as dori sa donez o locuinta proprietate privata nepotului meu?Ce costuri cuprind ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu testamentul?
glo
am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)