avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este procedeul juridic in cazul in care as dori sa donez o locuinta proprietate privata nepotului meu?Ce costuri cuprind aceasta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:10, 10 Februarie 2016
Puteti face act de donatie conform art.1.011-1.033 NCC.Donatia se face in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute.Atentie! Daca vor fi mostenitori rezervatari(sot suprvietuitor,descendenti, ascendenti privilegiati) pot ataca donatia in cazul in care va fi incalcata rezerva succesorala a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile totale pentru un testament sunt mai mici decat pentru vanzare-cumparare ? george769 george769 Am o ruda care mai are aproximativ cateva luni de trait si detine cateva hectare de pamant. Nu este in conditie fizica sa scrie un testament lung, dar m-am ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)
Certificat de deces - constatator AndreiCristian AndreiCristian Buna ziua, Am o situatie cam aiurea... Un cunoscut a decedat in Ungaria (in spital), si a facut testament scris (fara notar) ca doreste sa imi lase mie tot ... (vezi toată discuția)