avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat

Buna ziua,

cum trebuie sa arate o scrisoare de recomandare pentru examenul de definitivat?

Exista un model standard? Trebuie specificat in scrisoare ca s-a efectuat stagiul la acel consilier juridic care da recomandarea sau doar semnatura in sine este importanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:44, 10 August 2010
Colegiile sunt asociatii.
Da, este vorba de un colegiul al consilierilor juridici dintr-un anumit judet, unde stagiarul doreste sa isi dea definitivatul, insa are o posibilitate de a obtine recomandare de la un definitiv, care face parte dintr-un alt colegiu, ce apartine altui judet decat primul....complicat #-o

Inteleg ca nu se poate...:(
In lista asociatilor la ministerul justitiei figureaza:
la numarul 420 AOCIATIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI VRANCEA
la numarul 1274 ASOCIATIA -COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI GIURGIU
la numarul 4082: ASOCIATIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI CLUJ
la numarul 4083: ASOCIATIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN COMUNICATII SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI DIN ROMANIA
la numarul 25466 ASOCIAŢIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BIHOR
la numarul 14228 ASOCIATIA PROFESIONALA " COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI" GALATI
la numarul 14231 ASOCIATIA PROFESIONALA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BUCURESTI"
la numarul 14232 ASOCIATIA PROFESIONALA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI" Iasi
la numarul 14233 ASOCIATIA PROFESIONALA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI" NEAMT
la numarul 14234 ASOCIATIA PROFESIONALA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI"IALOMITA
la numarul 20604 ASOCIATIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI CONSTANTA"
la numarul 20605 ASOCIATIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DAMBOVITA"
la numarul 20606 ASOCIATIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI" CALARASI
la numarul 23069 ASOCIAÞIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI SÃLAJ
la numarul 23723 ASOCIAÞIA PROFESIONALÃ " COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BISTRIÞA-NÃSÃUD"
la numarul 25466 ASOCIAŢIA COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BIHOR
la numarul 29082 ASOCIAŢIA PROFESIONALÃ"COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI TIMIª"
la numarul 31600 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI BRAªOV"
la numarul 31601 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN DOMENIUL PETROLULUI"
la numarul 31602 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN DOMENIUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ªI TURISMULUI"
la numarul 31603 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN ÎNVÃŢÃMÂNT - CERCETARE"
la numarul 31604 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN TELECOMUNICAŢII"
la numarul 31605 ASOCIAŢIA "COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI DIN TRANSPORTURI
In fine, toate colegiile sunt inscrise in lista asociatiilor infiintate in baza OG 26/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe neuniforme practicate de colegiile consilierilor juridici PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, am facut o mica analiza a taxelor acestei asociatii profesionale pe judete, in limita resurselor. Concluziile sunt urmatoarele: I. Taxa de ... (vezi toată discuția)
Sunt consilier juridic intr-o institutie publica, este obligatoriu sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici? d_i_l d_i_l Buna ziua! Sunt consilier juridic la o institutie publica si nu sunt inscris in Colegiul Consilierilor Juridici. Am incercat sa ma documentez dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)