avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

In sera de 02.08.2010 o patrula a politiei a oprit in fata blocului unde ma aflam cu mai multi prieteni. Aceasta patrula a fost insotita de un cetatean care acuza ca masina i-a fost vandalizata, aratand politistilor pe cei pe care i-a recunoscut ca fiind posibilii vandali. Dupa ce ne-au fost luate datele am fost invitati la sectia de politie absolut toti cei care se aflau in acel moment in locul respectiv. Am spus ca refuz sa merg cu dansii pana nu mi se va spune pe ce baza legala sunt invitati la sectie si cei pe care acuzatorul nu i-a recunoscut ca facand parte din cei care i-au vandalizat masina. Bineanteles ca nu mi s-a dat niciun raspuns si mai presus mi s-a spus ca daca nu vreau sa merg de bunavoie mi se vor pune catusele. Neavand de a face niciodata cu astfel de intamplari, am acceptat sa merg de "bunavoie" la sectia de politie unde mi s-a intocmit un proces verbal de constatare . Acest PV suna asa: "In ziua de 02.08.2010, ora 23.55, locul ....., a savarsit urmatoarele: Susnumitul a tulburat ordinea si linistea publica pe str .... in fata BL ... prin strigate si larma; Faptele comise sunt prevazute de art. 2 pct 28 din Lg 61/91 R sanctionate de art. 3 lit <B> din Lg 61/91 R cu amenda de 200 lei".
As dori sa aflu cum trebuie sa arate o contestaie a unui proces verbal si daca imi este necesar un avocat pentru a ma putea reprezenta in instanta.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:32, 3 August 2010
Buna ziua. Nu exista un model universal valabil pentru contestarea unui proces verbal de contraventie. Desigur ca un avocat va poate redacta in mod profesionist contestatia.
va sugerez sa va angajati un avocat pt a va motiva contestatia atat in fapt cat si in drept.
Sunt o sumedenie de factori de care va puteti lega pt a contesta pv.Angajati va avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia ordine publica dreaminro dreaminro Am fost cu sotia legitima intr-un local public si am chemat 112,in urma unui conflict spontan avut cu persoane de la alta masa ...dupa care a venit politia,si ... (vezi toată discuția)
Contestatie la pv de contraventie cf lg 61/1991 r ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! Cum as putea sa fac o contestatie la un PV incheiat cf art 3.pct1 si art.3 pct.31 din lg 61/1991R si sanctionata cu 1500 lei cf art 4 alin 1 ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal dat in baza legii 61/1991 anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea ... (vezi toată discuția)