avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare executare act administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare executare act administrativ

Contract de inchiriere pentru o boxa cu termen 6 luni.
Primaria organizeaza licitatie pentru acest spatiu, la doua luni de la incheierea contractului de inchiriere, contract ce nu a fost reziliat in niciun fel. Petentul face contestatie la aceasta licitatie si primeste un proces verbal prin care se arata ca se amana licitatia cu 10 zile, pentru a-i da posibilitatea si lui sa participe la licitatie.
raspunsul la contestatia vine dupa 5 zile si arata ca se considera reziliat contractul de inchiriere si ca licitatia se va tine la data de 09.08.2010.
Intrebari:
1.Se poate cere suspendarea actului administrativ prin care se dispune organizarea acestei licitatii la instanta de contencios administrativ?
2. Poate fi considerata aceasta contestatie ,procedura prealabila?(e o contestatie formulata la un eveniment viitor)
2.Va trebui promovat si un alt dosar de fond?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 09:12, 5 August 2010
De ce va temeti? Raspunsul autoritatii nu va multumeste, deci ... Este un eveniment viitor, dar cert, care va vatama un drept sau un interes.
La a treia intrebare cred ca va trebuie un dosar in faza de judecata, a carui solutionare sa depinda de actul administrativ.
Dv. intelegeti altfel? Daca da, cum?
Legea 554/2004, Art. 4
(1) Legalitatea unui act administrativ unilateral poate fi cercetata oricand in cadrul unui proces, pe cale de exceptie, din oficiu sau la cererea partii interesate. In acest caz, instanta, constatand ca de actul administrativ depinde solutionarea litigiului pe fond, va sesiza prin incheiere motivata instanta de contencios administrativ competenta, suspendand cauza.
opinia mea este ca nu se poate considera indeplinita procedura prealabila.
athe a scris:

opinia mea este ca nu se poate considera indeplinita procedura prealabila.

Aceasta este si opinia mea.
Art. 7. - (1) Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.@
(11) In cazul actului administrativ normativ, plangerea prealabila poate fi formulata oricand.@
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile si in ipoteza in care legea speciala prevede o procedura administrativ-jurisdictionala, iar partea nu a optat pentru aceasta.
(3) Este indreptatita sa introduca plangere prealabila si persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept, din momentul in care a luat cunostinta, pe orice cale, de existenta acestuia, in limitele termenului de 6 luni prevazut la alin. (7).
(4) Plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor alin. (1), se solutioneaza in termenul prevazut la art. 2 alin. (1) lit. g).

Prin plangerea prealabila trebuie sa cereti revocarea actului administrativ. Pentru aceasta trebuie ca respectivul act sa existe.
Eu am inteles ca vrea sa conteste HCL prin care s-a aprobat scoaterea la licitatie a spatiului respecti. Aceasta exista, a contestat-o si raspunsul nu-i convine. Deci actul exista. Este HCL respectiv.
elena138 a scris:

Eu am inteles ca vrea sa conteste HCL prin care s-a aprobat scoaterea la licitatie a spatiului respecti. Aceasta exista, a contestat-o si raspunsul nu-i convine. Deci actul exista. Este HCL respectiv.


Nu cred sa existe un HCL pentru acest spatiu. Mai degraba este un HCL cu aplicare pentru toate spatiile, eventual aprobarea inchirierii s-a cuprins in HCLȘ de stabilire a taxelor si impozitelor locale. De aceea si dansii au beneficiat de contract de inchiriere. Cred ca ceea ce trebuie contestat este modul de atribuire. Daca au incheiat un contract de inchiriere fara licitatie atunci acel contract este nul de drept si Primaria trebuia sa organizeze licitatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala pasiva victor.I victor.I s.c xxx, in data de 09.09.2009, participa la lo licitatie in vederea concesionarii unui teren. castiga licitatia, se emite hotararea comisie de licitatie prin ... (vezi toată discuția)
Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensionare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! După contestarea deciziei de pensionare la Casa de Pensii, am inteles ca termenul de răspuns este 45 zile, în care trebuie emisa o hotărâre. ... (vezi toată discuția)