ma poate lamuri cineva in urmatoare problema?era o familie cu 12 copii. cu foarte multi ani in urma moare tatal si primul copil, apoi in urma cu 8 ani moare si mama si se face dezbaterea mostenirii adica a casei in favoarea unui singur frate, care totusi accepta alti 3 frati( doua surori si un frate) sa locuiasca cu el. in urma cu doi ani una dintre aceste doua surori ce locuiau cu el se imbolnaveste de cancer si moare, nefacand niciun testament ba chiar nespunand niciunuia ca avea un cont in banca de peste 100 mil lei vechi, bani provenind de la cei doi frati cu care locuia de cand acestia lucrau in afara tarii. dupa ce fratele care a ingrijit-o si s-a ocupat de toate problemele decedatei a fost intrebat de cei de la banca cine gestioneaza contul propunand a se face succesiunea, aici vin si eu cu intrebarea mea: cum se poate proceda ca fratele ce a ingrijit-o sa fie singurul succesor cand nu toti ceilalti frati nu sunt de acord sa-i cedeze acestuia( 6 frati ii cedeaza iar 4 nu)?
buna seara.
problema se pune in felul urmator:fratii au acceptat succesiunea in termenul legal cel de 6 luni de la data decesului defunctei?
au fcaut acte de acceptare tacita sau expresa a succesiunii?
Nu mai conteaza termenele.
Sau mergeti toti la un notar sa dezbateti succesiunile ( dupa mama, tata si surori) daca va intelegeti amiabil, daca nu, in instanta.
Succes!
Succesiunea
mariusdunca
va rog sa ma consiliati in urmat. problema:
mama a decedat in 02 sept 2011, suntem 3 frati si inca nu am facut succesiunea.
am inteles tot felul de termene, ... (vezi toată discuția)