avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Dupa moartea mamaei au ramas 3 fiice dintre care numai una a acceptat succesiunea, a ingrijit-o pe mama in timpul vietii si s-a ocupat de inmormantare. Vreau sa deschid succesiunea dupa urma mamei, ea a decedat in 2010 si sa raman unic mostenitor pentru ca surorile mele nu au acceptat succesiunea in termen de 6 luni.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 22:27, 12 Iunie 2012
Va urez succes! Nu va fi prea usor.
Ce va face sa credeti ca ingrijirea mamei si asigurarea inmormantarii echivaleaza cu acceptarea mostenirii? Alte forme de acceptare tacita aveti? Daca nu, sunteti in aceeasi pozitie ca surorile dv, la fel de aproape sau straine de mostenire.

p.s. Mai nou, termenul e de 12 luni, dar in cazul anului 2010 nu mai conteaza.
Daca am inteles eu bine, "dupa moartea mamaei" inseamna dupa moartea bunicii, mama mamei dvs., care a acceptat succesiunea.Daca nu s-a deschis succesiunea in urma decesului mamei dvs. acest lucru trebuie facut neaparat. La masa succesorala vor fi trecute toate bunurile mobile si imobile care au apartinut mamei dvs. la data decesului. La dezbaterea succesiunii vor participa toti urmasi cu vocatie de mostenitor( sotul supravietuitor, copii) si care vor opta daca accepta sau nu succesiunea. Masa succesorala se va imparti la toti cei care au acceptat succesiunea. Un posibil mostenitor nu poate renunta la succesiune in favoarea altuia, pur si simplu renunta. Daca toti ceilalti participanti renunta veti ramane unic mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,am urmatoarea problema....dupa moartea tatalui meu am deschis la notariat succesiunea si atat eu cat si fratele meu am cedat partile noastre mamei ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire mariard mariard Surorile tatalui meu au renuntat la casa parinteasca (unde au locuit bunicii mei) in favoarea tatalui meu. Cu alte cuvinte, au semnat pentru ca imobilul sa ii ... (vezi toată discuția)