avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cauza interesanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cauza interesanta


In baza Legii nr.1/2000, am obtinut in anul 2001 o hotarare a comisiei judetene de reconstituire a dreptului de proprietate, pentru un teren arabil. In anul 2005, deoarece nu am fost pus in posesie pana la acea data, am solicitat in temeiul Legii nr.247/2005, din nou, reconstituirea dreptului de proprietate. Aceasta a doua cerere mi-a fost repinsa pe motiv ca dreptul de proprietate mi-a fost reconstituit in baza Legii nr.1/2000.
In anul 2007 am solicitat in instanta obligarea comisiei locale si a celei judetene de fond funciar, pentru a ma pune in posesie si a emite titlul de proprietate, pentru terenul respectiv. Cererea mea a fost repinsa, ajungand in situatia de a avea o Hotarare a Comisiei Judetene, in vigoare,dar fara posibilitatea de a fi pus in posesie.
Va rog sa-mi precizati ce pot sa fac acum, avand in vedere ca dreptul de proprietate nu mi-a fost contestat de nici o comisie, dar nici nu sunt pus in posesie, avand in vedere hotararea instantei judecatoresti.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: danz , utilizator 11:51, 14 Septembrie 2007
pe ce considerente v-a fost respinsa actiunea prin care solicitati obligarea comisiilor sa va puna in posesie si sa va elibereze titlul de proprietate?
impotriva hotararii primei instantei de judecata puteti execitacaile de atac prevazute de lege apel sau recurs.
Actiunea mi s-a respins pentru ca in instanta comisia locala s-a aparat, motivand ca nu am drept de proprietate pentru suprafata respectiva (acum au descoperit asta ?), deoarece aceasta s-ar fi restituit mamei pe baza unor inscrisuri dintr-un registru agricol, lucru total neadevarat. In instanta nu mi s-a cerut niciodata sa-mi dovedesc dreptul de proprietate, si nici nu am acordat atentie acestui aspect, actiunea mea fiind doar pentru a obliga comisia locala sa ma puna in posesie. De altfel, nici reprezentantul comisiei locale nu a cerut o eventuala suspendare a cauzei pana la clarificarea dreptului de proprietate.
Mentionez ca Hotararea Comisie Judetene prin care s-a validat suprafata nu a fost contestata niciodata si nu a fost atacata de nimeni in instanta.
Deci teoretic sunt proprietar, dar comisia locala de fond funciar nu este obligata sa ma puna in posesie. Nu inteleg de ce nu sunt pus in posesie si de ce nu mi se emite titlul de proprietate, urmand ca ulterior comisia locala sa solicite anularea titlului, avand astfel posibilitatea ca sa-mi pot dovedi (inca odata) dreptul de proprietate.
Motivarea propriu-zisa a instantei este cam confuza, fara sa faca referiri la prevederile legale. Vreau sa precizez ca si recursul mi-a fost respins, dar inca nu stiu motivarea pentru ca s-a pronuntat doar in data de 11.09.2007.
Va multumesc.
Mai puteti incerca o alta cale , si anume: faceti o noua cerere catre comisia judeteana prin care solicitati emiterea titlului de proprietate in baza acelei hotarari emise de catre ei, apoi daca nu sunteti multumit de raspuns sau daca nu vi se raspunde in termen de 30 de zile puteti deschide o noua actiune in contencios administrativ bazata pe Legea nr.554/2004 a conteciosului administrativ.
Va multumesc pentru sfat.
Am sa incerc si aceasta solutie.
Va doresc o zi buna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient principal fond funciar cristi7848 cristi7848 Am achizitionat un teren in anul 2007 de la mostenitorii proprietarului care avea terenul in urma unui titlu de proprietate conform legii nr.18/1991.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã care sã tinã loc de titlu de proprietate mike72_mail mike72_mail [b]Poate Instanţa de judecată să pronunţe o hotărâre(sentinţă civilă) care să ţină loc de titlu de proprietate privind o suprafaţă de ... (vezi toată discuția)
Problemã legea 18/1991 catalin.b catalin.b Buna ziua! As dori câteva păreri referitor la modul in care trebuie sa acţionez pentru cazul prezentat în continuare. Este vorba de o ... (vezi toată discuția)