avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dubla cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dubla cetatenie

dupa obtinerea dublei cetatenii turca dupa casatorıe cu cetatean turc ce se va intampla cu pasaportul romanesc va maı fı nevoıe.cu ce voı calatorı ?cand ma ıntorc in romanıa
Cel mai recent răspuns: Gina popescu , utilizator 01:28, 19 Noiembrie 2023
Romania permite cetatenilor sai dubla cetatenie. Nu se va intampla nimic cu pasaportul dvs. Veti continua sa aveti pasaport romanesc, intrucat veti continua sa aveti cetatenia romana. Problema se pune eventual la domiciliu, daca il stabiliti in Turcia veti fi CRDS (cetatean roman cu domiciliul in straintate), caz in caz nu veti mai avea carte de identitate.
Dupa obtinerea cetateniei turce veti putea solicita pasaport turc. Puteti intra in Romania fie cu acesta, fie cu cel romanesc.
deci odata ce domiciliu este stabilit aici in TURCİA pasaportul romanesc si buletinul expirate nu mai trebuiesc reinoite este de ajuns un pasaport care il fac si in turcia ca sa pot calatori spre Romania?
daca nu aveti pasaport turcesc atunci e necesar sa va faceti un nou pasaport romanesc.
aveti si cetatenie romana.
Buletinul dvs vi se va retine in momentul cand depuneti pasaportul pentru schimbarea domiciliului, indiferent ca a juns la expirarea perioadei de valabilitate sau nu. In ce priveste pasaportul, aveti deci dreptul la doua pasapoarte. Nu sunteti obligata insa sa le solicitati pe amandoua, puteti in mod valabil circula in orice tara numai cu unul din ele. In schimb, desigur, vi se va aplica regimul vizelor rezervat cetatenilor statului al carui pasaport il detineti. De exemplu, daca aveti doar pasaport turcesc, veti circula in Europa conform regulilor rezervate turcilor, indiferent de faptul ca dvs aveti si cetatenia romana, atata vreme cat va identificati sub cetatenia turca.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)
Pasaport la urgenta Alina Fuchs Alina Fuchs Buna seara. Pasaportul fetei mele expira pe 14.07.2019 iar programarea la consulatul din Bonn am primit-o pe 16.09.2019. Imi puteti spune , va rog ce pot face ... (vezi toată discuția)