avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare judecatoreasca...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare judecatoreasca...

Buna seara!Am primit hotararea de divort cu termen de 30 de yile pentru recurs.Daca in aceasta perioada,de 30 de yile,fostul sot nu face recurs,voi primi hotararea judecatoreasca sau va trebui sa merg dupa ea la judecatorie?aceasta este definitiva si irevocabila sau nu?Ce trebuie facut pentru a fi asa si sa o pot folosi ca atare?Multumesc pentru raspuns!:">
Hotararea de divort se comunica partilor, iar termenul de 30 de zile curge de la data comunicarii acesteia.
In situatia in care nu se declara apel de catre sotul dvs. dupa expirarea acestui termen puteti legaliza sentinta .
Pentru legalizare va trebui sa formulati o cerere adresata presedinteleui instantei insotita de taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0.15 lei si bineinteles de hotararea de divort.
=D>Buna seara!Inteleg ceea ce imi "spuneti",insa mai multe persoane,inclusiv avocatul meu,spun ca se poate iesi fara acordul celuilalt parinte(facut la notar),atata timp cat ai o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.
Nici nu stiu ce sa mai cred!
O seara frumoasa!
Multumesc pentru mesaj!:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)