avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema

stie careva daca cumpar un ceas de la un magazin mi se da garantie si la baterie pentru ca am patito am cumparat n ceas am dat 20 mil pe el si in 4-5 zile mi sa dus bateria. la magazin imi zice ca nua m garantie la baterie ce sa fac?? Faza este ca nu gasesc baterie nicaieri. Am sau nam garantie. Pot face un demers legal am dat 20 mil pe el:((
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 19:32, 18 Noiembrie 2007
ai separat bon pe baterie?
ameninta-i ca mergi la protectia consumatorului si ii obligi sa ia ceasul inapoi daca nu merge
pt ca daca nu ai baterie nu poti stii daca ceasul e defect sau nu!!!!!;)
incearca asa....... in 10 zile ai voie sa returnezi bunul .....
In cazul in care nu ajungi la nici un consens cu societatea de la care ai cumparat obiectul, pentru ati recupera suma(ti s-a creat un prejudiciu) poti proceda in felul urmator:
1-incearca solutionarea prin conciliere directa cu cealalta parte. In acest scop, vei convoca partea adversa si ii vei comunica in scris pretentiile si termenul legal pana la care sa-ti restituie contravaloarea sau echivalentul, precum si toate actele pe care se sprijina pretentiile tale.
2- Termenul nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate. Convocarea se face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, telegrama, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului si confirmarea primirii. Convocarea se poate face si prin inmanarea inscrisurilor sub semnatura de primire. ( de citit art 720 indice 1 C pr civ )
2- ii depui copii de pe bon. garantie, reclamatie OPC etc. (acte pe care iti sprijini pretentiile)
3- In cazul in care nu da curs invitatiei , avand in vedere cele de mai sus , il poti actiona in judecata , dupa trecerea a cel putin 15 zile de la data primirii de catre partea adversa a actelor. Multa bafta.

Consider ca bateria de la acel ceas, este un accesoriu al obiectului cumparat si prin urmare ei sunt obligati sa va schimbe si bateria, datorita faptului ca nefunctionarea acesteia afecteaza insusi bunul principal cumparat, de care dumneavoastra nu va puteti folosi asa cum ati dori.
Mult succes!
Nu se ofera garantie pentru baterie, deoarece se considera a fi consumabile.
Dar este corect, ca sa cumpere omul ceasul si sa nu se mai poata folosi de el dupa cateva zile??????
Cui se datoreaza acest fapt? Nu oare neglijentei vanzatorului care l-a tinut in vitrina si nu i-a scos remontorul ca sa nu functioneze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la conciliere ziar simonik2011 simonik2011 Buna ziua, trebuie sa fac o invitatie la conciliere intr-un ziar mai raspandit, ma puteti ajuta va rog cu un model? Trebuie sa trec nr. contractului aflat in ... (vezi toată discuția)
Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)