avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... invitatie la conciliere ziar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

invitatie la conciliere ziar

Buna ziua, trebuie sa fac o invitatie la conciliere intr-un ziar mai raspandit, ma puteti ajuta va rog cu un model?
Trebuie sa trec nr. contractului aflat in litigiu, suma....si alte detalii de genul asta?multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
simonik2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:59, 5 Iulie 2012
mai bine mergeti si scoateti un constatator si ulterior faceti concilierea..pe procedura completa
Potrivit art. 7201 alin.1 Cod procedura civila „În procesele si cererile în materie comerciala evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecata, reclamantul va încerca solutionarea litigiului prin conciliere directa cu cealalta parte”.

Alin. 2 prevede ca „În scopul aratat la alin. (1), reclamantul va convoca partea adversa, comunicându-i în scris pretentiile sale si temeiul lor legal, precum si toate actele doveditoare pe care se sprijina acestea. Convocarea se va face prin scrisoare recomandata cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului si confirmarea primirii acestuia. Convocarea se poate face si prin înmânarea înscrisurilor sub semnatura de primire”.

Urmatoarele alineate dispun ca data comunicarii nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate conform alin. (2), ca rezultatul solutionarii se va consemna într-un înscris cu aratarea pretentiilor reciproce referitoare la obiectul litigiului si a punctului de vedere a fiecarei parti, iar înscrisul se va anexa la cererea de chemare în judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)
Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii directe conform art. 720 ind. 1 cod procedura civila cosmincozma cosmincozma Buna ziua. Doresc sa intreb daca procedura concilierii directe prevazuta in CPC art. 720/1 se poate desfasura si postal? Adica prin scrisoare recomandata cu ... (vezi toată discuția)