Buna tuturor ! Numele meu e Anna , am aproape 18 ani si de 2 saptamani viata mea e destul de ciudata.( sau a parintilor mei ). Mama a aflat ca tatal meu o inseala ;de 2 ani cu o tipa care e divortata .Acea doamna e destul de hotarata sa-i desparta pe parintii mei.
Eu locuiesc cu ai mei scumpi si dragi parinti intr-o garsoniera , cumparata in rate , rata facuta pe 20 de ani , mai avem de platit vreo 30.000 lei.Rata o plateste tata. Mama nu lucreaza nicaieri , ea mai pleca vara in strainatate sa faca bani. Problema e ca acum vrea sa plece iar ca sa faca cativa bani sa poata plati rata. Tatal meu nu vrea sa o lase pe mama sa mearga ; el doreste sa mearga in locul mamei , tipa cu care o inseala pe mama. Problema e ca el nu stie de faptul ca eu am aflat care e situatia in fam,. noastra.
Eu as dori sa mearga mama in strainate sa putem achita rata si apoi sa vindem garsoniera , sa cumparam un apartament sau ceva locuinta si sa o treaca pe numele meu. Mi-e frica sa nu se destrame familia , si sa se imparta bunurile aiurea iar eu sa nu am un acoperis asupra capului. Plus ca am si ceva probleme de sanatate , un handicap. Ce sa fac sa ajung sa am locuinta pe numele meu ? asta daca o sa se ajunga la un divort , ceea ce e inevitabil. Probabil o sa radeti de ce am scris aici dar sunt chiar disperata .. pana acum cateva saptamani aveam planuri destul de serioase in legatura cu viata mea , cariera mea si tot ce are legatura cu persoana mea. E visul meu sa ma realizez pe toate planurile. Doar ca a intervenit asta .. oameni care se indragostesc la 50 de ani .. N-am nimic impotriva .. dar totusi .. nu vreau ca ei sa-mi distruga viata , planurile si tot . Multi tineri care sunt de varsta mea si ajung in aceasta situatie , se sinucid ..sau renunta la vise , si la tot .. oricum cedeaza psihic .. sau sunt si mai puternici. Eu vreau sa fac parte din cei puternici.
Mama e distrusa , nu stie ce sa mai faca; ea vrea sa-mi fie bine , sa nu duc lipsa de nimic , iar tata e destul de indiferent , adica nu-i prea pasa de mine. Bani imi da , nu asta e problema.. dar mi-a zis mama .. ca a zis : " eh face acus 18 ani .. gata .. nu mai tre sa-i platesc pensie alimentara , nimic , dar o sa-i dau bani " ... Heh .. tipa cu care e .. presupun ca il cam controleaza .. deja am observat din ce imi zice mama . ca are cam multe planuri cu ea. Va rog ,, dati-mi niste sfaturi .. ce sa fac sa fie bine.. :)
Imi cer mii de scuze ca am aberat aici .. dar chiar am nevoie de ajutor!
Va multumesc! Sper sa primesc si raspunsuri.
Problema ta deocamdata nu este una juridica;
Deocamdata parintii tai au o locuinta la care mai trebuiesc achitate cateva rate;
Nu exista un dosar de divort pe rol deci inca nu s-a schimbat nimic, si chiar daca ar exista pana se va finaliza dureaza foarte mult;
In dosar se poate face apel si recurs, poate dura 1-2 ani ;
Nu se pune nici problema partajului deocamdata ,de regula acesta se face dupa finalizarea dosarului de divort si poate dura 2-3 ani cu apel si recurs.
daca e vb de un credit ipotecar, pana nu se platesc ratele, nu se poate vinde. daca se va ajunge la un partaj intre parintii tai, mama va trebui sa demonstreze ca a contribuit la plata garsonierei, altfel, va fi mai mare cota tatalui...
ar fi indicat sa discuti si cu tatal, poate afli cam ce gandeste
Anna, imi dau seama ca treci printr-o perioada de mare zbucium sufletesc mai ales. Ideal ar fi sa stai cu amandoi parintii de vorba si sa-i explici tatalui ca tu sti de relatia lui dar ca tu vrei sa ramana alturi de voi si sa formati in continuare o familie si vezi si tu ce lucruri sensibile, care sti ca il impresioneaza, sa mai ii spui.
nu este bine ca mama ta sa plece de langa el tocmai acum.
in problema partajului, desi sper sa nu se ajunga acolo, tatal tau va putea dovedi ca a platit numai el pt garsoniera dar trebuie sa obtina si mama ta o cota, mai ales ca in atatia ani de casnicie a contribuit la intretinerea familiei, prin gospodarie. deci clar ca si mama ta va avea o cota, dar ma tem ca a tatalui va fi destul de mare in comparatie cu a mamei tale.