avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii intracomunitare

buna ziua, as dori sa ma lamuriti.
o firma din romania, platitoare de tva, facureaza prestari servicii in franta pentur firma platitoare de tva, cum se intocmeste factura, cu sau fara tva, se aplica taxare inversa?
dac se aplica taxare inversa, firma din romania plateste tva?
am mai citit ca nu dar totusi nu sunt lamurita.
multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoleta_stan , utilizator 09:28, 10 August 2010
ce fel de servicii?

ca regula generala, va factura fara tva (firma din franta va inregistra taxare inversa), va declara operatiunea in 390 si inainte de toate, va solicita inscrierea in ROI
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura din stat ue cu tva-cum se inregistreaza mihaelacn mihaelacn Buna ziua! Cum se inregistreaza in contabilitate factura de la o firma (inregistrata in scopuri de TVA) dintr-un stat membru UE care are calculata TVA. Se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 ga-ga ga-ga buna! ce ma sfatuiti sa fac? am o firma care presteza servicii de ipsoserie in franta-in decembrie s-a facut prima factura pt benef din Franta - locul ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)