avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura din stat UE cu TVA-cum se inregistreaza
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura din stat UE cu TVA-cum se inregistreaza

Buna ziua!
Cum se inregistreaza in contabilitate factura de la o firma (inregistrata in scopuri de TVA) dintr-un stat membru UE care are calculata TVA. Se declara in 390?
In contabilitate se inregistreaza valoarea totala a facturii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlexT. , utilizator 11:19, 16 Iulie 2011
cine este beneficiarul? platitor de tva in romania? ce continje factura?
de ce s-a facturat cu tva?
Beneficiarul este o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA. Factura contine doua linii: una cu produsul achizitionat si una cu expeditia, la ambele se adauga TVA. La ,,Ship Via" este mentionat: Signed For RM. Nu cunosc motivul pentru care s a facturat cu TVA.
Ce parere aveti?
poate ca nu v-ati inscris in registrul operatorilor intracomunitari.
daca e asa, parerea mea este ca trebuie sa inregistrati taxare inversa, iar baza de impozitare este constuita din baza din factura furnizorului + tva din factura furnizorului si sa declarati operatiunea in 390.
de asemenea va supuneti la plata unei amenzi pentru efectuarea de achizitii intracomunitare fara sa fiti inscrisi in ROI.

daca totusi v-ati inscris in ROI, ar trebui sa refuzati factura, intrucat nu exista temei legal sa se factureze cu tva.

Firma din RO este inscrisa in ROI. Tre sa mai cer lamuriri de la administrator..................sper sa ma lamuresc......
Multumesc de opinie!
Buna seara,

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns..cand se factureaza tva in cazul livrarilor de servicii in UE?..dar in tari din afara UE?

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)