avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrare in posesie dupa executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

intrare in posesie dupa executarea silita

Buna ziua,
Am o intrebari referitoare la executarea silita.
Daca s-au executat silit mai multe imobile ale lui x (in urma castigarii unor procese de catre y impotriva lui x), insa X si familia lui nu vor sa plece, care este solutia ca y sa intre in posesie? actiune in evacuare, ordonanta presedentiala?
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
marik0, utilizator
Cel mai recent răspuns: anisor2007 , utilizator 17:39, 14 Martie 2011
prima intrebare nu are sens.. daca s-a executat silit inseamna ca i-ati evacuat.. daca mai sunt acolo inseamna ca nu i-ati executat silit si aveti doar o hotarare judecatoreasca care consfinteste faptul ca imobilele respective sunt ale dvs..urmeaza sa faceti o actiune de evacuare.. nu se poate pe cale de ordonanta presedintiala ptr ca nu indepliniti conditiile: urgenta si neprejudecarea fondului
la a doua intrebare raspunsul este ca, daca X, in calitate de vanzator si-a rezervat un drept de uzufruct viager asupra unor imobile, Y in calitate de cumparator, nu are alta solutie decat sa respecte dreptul lui X..si daca doreste sa vanda, nu paote vinde decat nuda proprietate.. eventual lui X daca nu are alti cumparatori
avocat Petre Enache
Din moment ce X a fost executat silit iar aceasta executare s-a incheiat, executorul procedeaza la evacuarea lui X, fara a mai fi necesara interventia instantei din punctul meu de vedere.

Cu privire la uzufruct...ati spus ca pentru o parte din aceste imobile are drept de uzufruct.... din ceea ce ati spus rezulta ca nu era proprietar ci doar uzufructuar, sau

daca era proprietar avea oricum uzufructul inclus in dreptul de proprietate si din moment ce a fost evins din dreptul de proprietate, a fost evins si din uzufruct, sau

X era doar nud proprietar si fiind evins din dreptul de proprietate dreptul de uzufruct constituit in favoarea unui uzufructuar Z ramane constituit, iar intrarea in "posesie" va reprezenta in fapt intabularea nudului drept de proprietate al lui Y, respectiv a se inscrie in Cartea Funciara actul de adjudecare. In situatia asta, intrarea in posesie efectiva, stapanire de fapt, se va face la momentul stingerii uzufructului, respectiv la moartea uzufructuarului, daca este viager. Ar mai fi o posibilitate de intrare in posesie efectiva a nudului proprietar, si anume prin renuntarea uzufructuarului la dreptul sau.

Referire la raspunsul anterior:
-nu cred ca X si-a pastrat drept de uzufruct, pentru ca daca ar fi asa, Y nu ar fi avut ce drept de proprietate sa execute, ci mai degraba cred ca este vorba de pastrarea nudei proprietati de catre X si constituirea unui uzufruct in favoarea unui tert Z.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Av. Emil-Mihail Tatu, Avocat
buna ziua
va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi. am cumparat prin licitatie un apartament executat silit. Nu locuieste nimeni in apartamentulrespectiv. Tinerii care au locuit acolo s-au separat. Sotia a fost recent si si-a dus mobilierul care a mai ramas in apartament. Sotul nu mai are bunuri acolo.. Sunt inscrisa deja in cartea funciara. Sotia a predat cheia ei sotului, iar acesta urma m-a tot amanat ca o sa vina sa-mi 'predea' cheile apartamentului. dat fiind faptul ca ma tot amana de la o saptamana la alta si dat fiind faptul ca nimeni nu mai locuieste acolo (si nu mai exista nici bunuri), va intreb daca am nevoie de executor judecatoresc sa pot intra in apartament. Cei de la banca executorii bancari m-au sfatuit sa fac un document de predare-primire cu fostii proprietari ca sa nu ma trezesc ca o sa spuna peste ceva vreme ca au avut o caruta cu aur in apartament la momentul accesului meu acolo. As putea deschide usa cu ceva martori care sa semneze ca nu au fost bunuri in apartament sau e necesar sa apelez la executor judecatoresc? multumesc pt ajutorul dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie ContSters212422 ContSters212422 buna ziua. am urmatoarea problema: persoana x (o mama)doneaza persoanei y (fiu) UN APARTAMENT CU MENTINEREA DREPTULUI DE UZUFRUCT viager in favoarea mamei, si ... (vezi toată discuția)