Buna ziua,
In iunie 2009 am divortat (dupa 33 de ani de casnicie)si am introdus actiune si pentru partajul unui apartament semidecomandat, compus din 3 camere proprietatea mea si a fostului sot. Instanta hotaraste, in baza acordului nostru, impartirea apartamentului, urmand ca ulterior sa-l vindem la pretul pietei din momentul vanzarii, iar suma obtinuta sa fie impartita in cote de cate 50 % pentru fiecare. Pana la vanzare apartamentul ramanea in posesia comuna a ambelor parti. Hotararea a devenit definitiva si irevocabila prin nerecurare. Mentionez ca in apartament avea domiciliul si locuia faptic si fiul nostru in varsta de 25 de ani. La scurt timp dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatori fostul sot a devenit si mai violent decat era, provoca frecvent scandaluri, ameninta cu moartea, cu otravirea alimentelor din frigider, amenintari adresate atat mie cat si fiului nostru.
In luna sept. a anului trecut n-am mai suportat si m-am mutat impreuna cu fiul nostru cu chirie. Precizez ca nu am facut partajul bunurilor mobile, toate obiectele au ramas in apartament, eu si fiul nostru am plecat decat cu o parte din hainele personale.
Desi prin semnarea acelei tranzactii ne obligam sa ne ocupam de vinderea apartamentului, el nu a facut acest lucru, nu a adus nici macar un client, ba mai mult, de fiecare data cand un posibil client viziona apartamentul facea comentarii care nu-si aveau rostul. El isi urmarea scopul murdar ca atat eu cat si fiul nostru sa plecam din casa, urmand ca el sa-si aduca in casa amanta. M-am gandit la un moment dat sa ma mut din nou in apartament impreuna cu fiul nostru, dar imi este foarte frica de ce se poate intampla.
Intrebarea mea este : avand in vedere ca este un apartament mic, semidecomandat, cu o singura baie, cu dreptul de posesie a ambilor soti, fostul sot poate sa-si aduca amanta in apartament? Ce sfat imi dati, ce pot sa intreprind? Poate fi considerat acest lucru ca o nerespectare a hotararii judecatoresti ?
Va rog sa-mi spuneti, daca eu as merge in lipsa lui si as lua din apartament o parte din bunurile mobile, de ex. combina frigorifica si aragazul, avand in vedere ca sunt bunuri comune (ratele la combina frigorifica au fost platite de mine) ar putea sa-mi faca plangere penala?
Va multumesc