avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tranzactie impartire prin invoiala a apartamentului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tranzactie impartire prin invoiala a apartamentului dupa divort pana la vanzarea acestuia

Buna ziua,
In iunie 2009 am divortat (dupa 33 de ani de casnicie)si am introdus actiune si pentru partajul unui apartament semidecomandat, compus din 3 camere proprietatea mea si a fostului sot. Instanta hotaraste, in baza acordului nostru, impartirea apartamentului, urmand ca ulterior sa-l vindem la pretul pietei din momentul vanzarii, iar suma obtinuta sa fie impartita in cote de cate 50 % pentru fiecare. Pana la vanzare apartamentul ramanea in posesia comuna a ambelor parti. Hotararea a devenit definitiva si irevocabila prin nerecurare. Mentionez ca in apartament avea domiciliul si locuia faptic si fiul nostru in varsta de 25 de ani. La scurt timp dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatori fostul sot a devenit si mai violent decat era, provoca frecvent scandaluri, ameninta cu moartea, cu otravirea alimentelor din frigider, amenintari adresate atat mie cat si fiului nostru.
In luna sept. a anului trecut n-am mai suportat si m-am mutat impreuna cu fiul nostru cu chirie. Precizez ca nu am facut partajul bunurilor mobile, toate obiectele au ramas in apartament, eu si fiul nostru am plecat decat cu o parte din hainele personale.
Desi prin semnarea acelei tranzactii ne obligam sa ne ocupam de vinderea apartamentului, el nu a facut acest lucru, nu a adus nici macar un client, ba mai mult, de fiecare data cand un posibil client viziona apartamentul facea comentarii care nu-si aveau rostul. El isi urmarea scopul murdar ca atat eu cat si fiul nostru sa plecam din casa, urmand ca el sa-si aduca in casa amanta. M-am gandit la un moment dat sa ma mut din nou in apartament impreuna cu fiul nostru, dar imi este foarte frica de ce se poate intampla.
Intrebarea mea este : avand in vedere ca este un apartament mic, semidecomandat, cu o singura baie, cu dreptul de posesie a ambilor soti, fostul sot poate sa-si aduca amanta in apartament? Ce sfat imi dati, ce pot sa intreprind? Poate fi considerat acest lucru ca o nerespectare a hotararii judecatoresti ?
Va rog sa-mi spuneti, daca eu as merge in lipsa lui si as lua din apartament o parte din bunurile mobile, de ex. combina frigorifica si aragazul, avand in vedere ca sunt bunuri comune (ratele la combina frigorifica au fost platite de mine) ar putea sa-mi faca plangere penala?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:53, 4 August 2010
va puteti muta in apartament, cf hotararii, iar daca nu se potoleste, ii puteti face plangere pt amenintari.
puteti face cerere de ordonanta presidentiala pt evacuarea lui. ramane sa hotarasca instanta daca va accepta cererea sau nu.
o poate aduce in casa pe amanta.
staruiti in gasirea unui client pt apartament.
ajungeti la o intelegere si in privinta bunurilor mobile,va poate face plangere daca le luati in lipsa lui
e dreptul lui sa aduca in casa pe cine doreste. indicat ar fi sa vindeti casa si in prealabil sa-i faceti plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj viorelmirza viorelmirza Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)
Cat costa si cum decurge un partaj? viorelmirza viorelmirza Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)