avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

In urma decesului unuia din parinti ,ambii copii au cedat partea lor tatalui printr-un act la notar. Acum parintele supravietuitor nu vrea sa faca acte copiilor ,dar se crede ca tatal a trecut toata mostenire pe numele fratelui.Cum se poate anula actul notarial(a fost facut acum 6 ani).Mentionez ca parintele supravietuitor nu neaga dar nici nu afirma trecerea proprietatii pe numele fratelui.
Cum se poate ataca actul facut la notar?
Daca s-a facut actul de proprietate pe unul din copii ,celalat frate mai are vreun drept /sansa la mostenire?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:33, 4 August 2010
Nu se mai poate reveni asupra renuntarii la mostenire.

Cei doi copii au o sansa dupa decesul tatalui, daca acesta a donat sau a lasat testament cuiva ( chiar si unuia dintre ei, se poate ataca de celalalt), sa solicite reductiunea liberalitatilor excesive in instanta.

Pana la decesul tatalui nu au ce sa faca.

In timpul vietii dispunem cum dorim de bunurile noastre.
sa inteleg ca orice act de mostenire facut de tata in timpul vietii doar ptr unu' din frati poate fi atacat dupa moartea acestuia ?
multumesc
da, ati inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea ... Ionel Achimi Ionel Achimi Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea după mama care a decedat, iar acum tata a ramas în viața, având și un atac cerebral, cu ... (vezi toată discuția)
Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)