avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii conventii civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

conventii civile

buna ziua
noi organizam cursuri autorizate iar pentru furnizorul de servicii intocmim conventii civile pentru care retineam numai impozit 16%.
conventiile sunt pentru perioade scurte, cateva sapt.pentru lectori si ore pentru examinatori, ce se intampla de la 1 iulie 2010?#-o
in decl.205 le incadram la alte venituri art.78(1) lit.e CF
Cel mai recent răspuns: mihaelahory , utilizator 13:05, 13 August 2010
COMPLETARE:

Daca veniturile din CONVENTII CIVILE (obtinute din afara PFA,II,IF sau profesii liberale) nu sunt venituri de natura profesionala atunci ele nu pot fi decat:
- venituri de natura salariala ( vezi, NORMELE, HG 791/2010, Anexa 2, art.1.).
Trebuie facuta distinctie intre activitati ( dependenta si independenta). Activitatile dependente ( desf.in spatiul si cu suportul angajatorului) sunt de natura salariala.
Conventii civile vor incheia PFA strict pt. activitatea pt .care sunt autorizate si bineinteles sa nu fie activitate dependenta.
VA MULTUMESC, SUNTETI PRIMA PERSOANA CARE ATI PUTUT DA UN RASPUNS ARGUMENTAT, SI ATI PUTUT CLARIFICA ACESTE DIFERENTE, CHIAR SI PENTRU CEI FARA SPECIALITATE FINANCIAR-CONTABILA !=D>
Buna ziua
in leg cu inreg contractelor de conventie civila la adm fiscala ,eu am fost la administratia financiara, sa inregistrez un contract de conventie civila, si mi-au spus ca daca se retine 16% si se vireaza de catre angajator, nu trebuie inregistrat.Oare e bine?Si acuma daca le asimilam veniturilor salariale, se plateste si risc si accidente?si 0.85 CM?si 0.25%fond garantare salar?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventii civile siberd siberd Buna ziua!As vrea sa intreb daca dupa noul Cod al muncii vor fi acceptate conventii intre persoane juridice si persoane fizice neautorizate? Daca da , cum se ... (vezi toată discuția)
Contracte de mandat, conventiile civile adriana.karageorge adriana.karageorge sunt activitati dependente sau independente conform Codului Fiscal??? multumesc. (vezi toată discuția)
Pfa-dependent bionut bionut In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)