avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile mamei la nastere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile mamei la nastere

dotesc sa stiu ce dreptiri are mama la nastere,am deja 2 copii,sunt la a 3a nastere la ceilalti 2 copii nu lucram deci nu am beneficiat de nimic am avut doar un ajutor de nastere parca de la stat.acum ce voi primi de la stat in mimentul nasterii,mentionez ca de dreptirile legale ale salariatei gravide am cunostinta ,voi primi concediu de maternitate si indemnizatie crestere copil,dar in afara de acestea voi mai beneficia de alte ajutoare ?am inteles ca ar fi ceva cu un salariu minim pe unitate ,dar daca societatea are doer 15 angajati acesta il voi primi?poate cere tatal la serviciul lui daca la firma unde lucrez nu pot beneficia de ecesta?am auzit ca ar mai fi vorba de un trusou sau ceva de genul asta.nu stiu cu exactitate nimic despre aceste drepturi.va rog frumos daca se poate sa ma informati.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:13, 4 August 2010
1. Nu conteaza cati salariati are unitate. Se va conforma CCMUNN pe anii 2007-2010:
Art.51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
...
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
...
2. Prin Legea 118/2010 a fost abrogata Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie nou nascut my angel my angel Am nascut acum doua luni si as dori sa aflu daca beneficiez de alocatie pt nou nascut,precizez ca beneficiez de alocatie de stat si de indemnizatie. (vezi toată discuția)
Ajutor de nastere - invatamant - 2010 Adela_Potop Adela_Potop Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Se mai primeste ajutorul de nastere anul acesta? In conditiile in care au fost anulate toate ajutoarele prin legea ... (vezi toată discuția)
Beneficii dupa nastere aba1011 aba1011 Buna ziua din nou la toata lumea.Am o singura intrebare daca ma puteti lamuri.Dupa nastere ce beneficii banesti primeste mama si de la cine.Am auzit ceva de un ... (vezi toată discuția)