avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mama decedata tata vitreg
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mama decedata tata vitreg

mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor sau partea ce imi revine?
Cel mai recent răspuns: miky68 , utilizator 14:49, 4 August 2010
puteti da acum declaratia de acceptare, si dezbateti succesiunea cand veti putea.
pentru a da declaratia, nu trebuie sa mergeti impreuna, se poate sa se prezinte si fiecare separat, sau unii mostenitori sa nu dea deloc o astfel de declaratie.

pentru dezbaterea succesiunii insa va trebui sa va prezentati toti la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
smeagull, utilizator
Mergeti la orice notariat din tara si faceti o acceptare de mostenire care costa 48 lei. Ca urmare a acceptarii notarul va va elibera un certificat de calitate de mostenitor, in felul acesta nu veti pierde dreptul la mostenire daca faceti acceptarea in termen de 6 luni de la deces. Deschiderea procedurii succesorale notariale o veti face atunci cand veti avea bani.;)
Mergeti la notar singura sau daca vreti sa mosteneasca si fratele mergeti si cu el sa faca si el o acceptare a mostenirii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Ce acte imi trebuiesc pt declaratia de acceptare a succesiunii?
certificatul de deces, sau o copie dupa el, o obtineti de la starea civila si sa aveti 50 lei la dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Va multumesc pt raspunsuri! DAR cred ca trebuie sa am si alte acte fiind mama dar casatorita si avind alt nume cred ca certificatul meu de nastere si al ei de casatorie este necesar pt a dovedi ca era mama..

Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
miky68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)