avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consolidarea peretelui din spatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consolidarea peretelui din spatele casei

Am o casa in care locuiesc de zeci de ani, constructia este asezata pe limita dintre proprietati, adica spatele casei este pe razor, asa se construiau pe atunci, deci pe toata strada, toate casele sunt amplasate asa. Doresc sa-mi consolidez spatele casei pentru ca in interior am crapaturi destul de mari. Problema este destul de grava pentru ca vecinii nu sunt de acord, si nu-mi dau voie sa intru prin curtea lor.
As putea sa desfac gardul de delimitare si sa nu deranjez pe nimeni, dar tot nu sunt deacord. Ce pot sa fac??? Unde sa ma adresez ?Cum se procedeaza in situatii de acest fel? Mentionez ca locuiesc in setorul 6 Bucuresti. Multumesc,Reveica
Cred ca cea mai buna solutie este fie sa formulezi o actiune in servitute de trecere fie o actiune in obligatie de a face (ai determina pe vecini sa ati permita accesul sa renovezi peretele casei)
referitor la acest subiect. ma aflu intr-o situatie asemanatoare. imi puteti spune legea care reglementeaza acest tip de probleme? am o disputa cu vecinul pe teme : cat de groasa trebuie sa fie tencuiala si stratul de izolatie.
E o hotarire HCGMB nr.334/2003 care spune ca vecinul e obligat sa va acorde accesul, pt o perioada de cel mult 60 zile.
Sa caut ce imi salvasem eu.
Asta e ( e doar un link catre o discutie ):

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe hotar mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Construiesc o casa pe hotar numai ca acum vecinul nu ma mai lasa sa termin calcanul de pe partea lui(tencuiala+termosistem+ finisaj) .Autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Reparatie perete amplasat pe granita andreea.n andreea.n Buna! Am o locuinta in Bucuresti,sector1,iar in spatele curtii se afla zidul casei vecinului,construit pe granita.Ma poate obliga cineva sa-i permit accesul ... (vezi toată discuția)
Izolație perete al vecinului pe terenul părinților mei Kassia Kassia Bună ziua! Părinții mei au cumpărat casa în care locuiesc când s-au căsătorit, de la bunicii mei. Din totdeauna, și bunicii cât și părinții mei, ... (vezi toată discuția)