avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa pe hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa pe hotar

Buna ziua
Construiesc o casa pe hotar numai ca acum vecinul nu ma mai lasa sa termin calcanul de pe partea lui(tencuiala+termosistem+ finisaj) .Autorizatia de constructie a expirat si am fost nevoiti sa o prelungim, materialele pentru tencuiala au expirat.Sunt disperat pentru ca vine iarna si calcanul este spre nord. O sa fie foarte frig, o sa am igrasie pentru ca deja am facut peretii interiori. Casa am inceput-o anul trecut iar anul asta in luna mai am continuat de la faza la rosu dar m-am trezit ca vecinul nu ma mai lasa pe terenul lui(o perioada de maxim o luna ar fi de ajuns). S-a razgandit pe motiv ca-i stric vegetatia din gradina. Sunt disperat ce pot face ca eu trebuie sa locuiesc in casa asta la iarna?
Cel mai recent răspuns: mihaelasfr , utilizator 17:04, 17 Septembrie 2010
introduceti o actiune prin care sa solicitati instantei sa-l oblige sa va permita accesul pe proprietatea acestuia, ptr. un motiv strict deteminat si pe o perioada iarasi determinata; numai ca e posibil sa vina si iarna urmatoare pana se va solutiona procesul; incercati sa solutionati amiabil problema, chiar daca acest lucru presupune un cost material ptr. d-voastra, daca intelegeti ceea ce spun...
avocat Cristina Popescu
Am incercat, daca intelegeti ce vreau sa spun:-) este vorba de rautate umana nu de altceva. Desi in conformitate cu HCGMB nr.334/11.12.2003 articolul 2 este obligat sa ne lase pe terenul lui maxim 60 de zile pentru a ne termina lucrarile, nerespectarea obligatiilor acestea ducand la o amenda intre 1000-2500 lei, pur si simplu ne-a aruncat hartia in fata. O alta cale juridica de a putea termina mai repede lucrarile tinand cont ca ne-a permis accesul la inceput dar apoi s-a razgandit, n uam avea, pentru ca eu daca stiam lucrul asta il dadeam in judecata dinainte sa incep constructia.Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala respinsa mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am o problema. Imi construiesc o casa care este pe hotar cu ambii vecini, dar nu-mi pot finisa calcanul cu unul dintre acestia(pe motiv ca le stric ... (vezi toată discuția)
Izolatie + finisare + tencuiala perete inspre vecini de curand ... ombun80 ombun80 Izolatie + finisare + tencuiala perete inspre vecini De curand am terminat de construit o casa p+1 in Bucuresti. Casa este pe amprenta unei case vechi si ... (vezi toată discuția)
Probleme construire la calcan fighi fighi Buna ziua, In luna Mai a acestui an Primaria Popesti Leordeni a aprobat un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea de locuinte cuplate la calcan. In ... (vezi toată discuția)