Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
nu este legal!
Art. 17. - (1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
(2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor specifice.
rt. 30. -
(3) Reincadrarea personalului se face corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute in luna decembrie 2009.
[4) La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate.
s-a primit o noua organigrama in care postul pe care il ocupam nu mai figureaza
Va rog sa imi spuneti daca situatia in care ma aflu este legala.
Ma aflu in concediu de crestere copil pana la doi ani, de la 1 august 2010.
Am fost salariata la o institutie bugetara, care incepand cu 1 septembrie 2010 mi-au restructurat postul (s-a primit o noua organigrama in care postul pe care il ocupam nu mai figureaza).
Mentionez ca postul pe care il ocupam era post unic (nu mai exista unul similar in institutia noastra).
Va rog sa imi spuneti daca aceasta situatie este lagala si ce ar trebui sa fac in situatia in care nu este legala.
ctynn a scris:
nu este legal!
Art. 17. - (1) Personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.
(2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor specifice.
rt. 30. -
(3) Reincadrarea personalului se face corespunzator transelor de vechime in munca si pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute in luna decembrie 2009.
[4) La functiile de executie unde s-a redus numarul de grade sau trepte profesionale, reincadrarea personalului ale carui grade sau trepte profesionale au fost eliminate se face la gradul sau treapta profesionala imediat urmatoare celei eliminate.
Eu zi ca este legal. deoarece:s-a primit o noua organigrama in care postul pe care il ocupam nu mai figureaza
Prin urmare se face incadrarea conform L 330. Faptul ca acel post nu mai exista nu inseamna concedierea salariatului ci reincadrarea sa in noile prevederi legale.