avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj indemnizatie absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj indemnizatie absolvent

Buna ziua. Am fost inregistrat la AJOFM ca somer (2 septembrie 2009) dupa ce am absolvit facultatea. Ulterior am fost incadrat in munca din somaj si am primit o prima de incadrare de 500 RON + 3500 RON pentru schimbare de domiciuliu. Mai am de dus adeverinta de la locul de munca (pentru suma de 3500 RON sa dovedesc ca nu am plecat de la locul de munca mai repede de 12 luni) doar pentru 2 luni, deoarece se implineste un an de cand lucrez. As vrea sa stiu daca mai beneficiez de prevederile articolului: "Art. 731. - (1) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă egală cu un salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data încadrării.
(2) Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, în condiţiile prevăzute la alin. (1), beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.
(3) Drepturile prevăzute la alin. (2) se acordă absolvenţilor care îşi menţin raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puţin 12 luni de la data angajării."
Adica voi mai primi restul de bani ce nu i-am primit ca somer si ce trebuie sa fac pentru a primi aceasta suma. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreimare , utilizator 10:33, 6 August 2010
Normele de aplicare a Legii 76/2002 precizeaza:
Art.43.3 (5) Dreptul prevazut la art. 73.1 alin. (2) din lege se poate cumula cu dreptul sub forma de prima prevazut la art. 73.1 alin. (1) din lege, precum si cu prima de incadrare prevazuta la art. 74 din lege sau cu prima de instalare prevazuta la art. 75 din lege.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc foarte mult pentru indicatiile primite. M-am documentat si am aflat tot ce aveam nevoie. You rock man.
P.S. Nu prea stiu eu ce si cum cu sistemul asta de legi si norme si metodologii ca mi se pare cam imbarligat, dar incep sa ma descurc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj michellea4u michellea4u Dupa ce am absolvit liceul, mi-am cautat un loc de munca, dar in zadar. Neavand nici un venit, mi-am intocmit dosarul de somaj. Am beneficiat de somaj 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Conform legii am dreptul dar nu vor sa imi dea banii mitzuady mitzuady [quot]\\"ART. 73.2,L76/2002 : Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei, in ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare somer aura_larisa aura_larisa Buna ziua. As avea si eu cateva nelamuriri cu privire la somaj. sunt somer indemnizat dupa data de 30.09 si aveam prima viza pe 3.11, si intre timp mi-am gasit ... (vezi toată discuția)