avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

sal, ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. am 40 de ani si am avut un accident auto. in urma accidentului a decedat o persoana. urmeaza sa se stabileasca in urma expertizelor cine este vinovat.iau in calcul si ipoteza de a iesi eu vinovat. am vazut ca poti fi acuzat de omor din culpa si incadrarea este de 2-7 ani. am mai vazut ca de regula ce se da sub 5 ani se da cu suspendare. la varsta de 18 ani am avut o condamnare pt furt. asta se intampla acum 22 DE ANI. nebuniile tineretii. INTREBARE;in cazul cu acest accident auto ma poate afecta? am inteles ca nu, din 2 motive. nu este pe linie auto, si pt ca ar fi trecut 22 de ani de la acea fapta.
Buna ziua
nu va poate afecta pentru ca ati fost reabilitat,
av daniela
primul motiv nu are nici o relevanta pentru tine
te poate afecta daca acea nebunia a tinereti apare in cazier ca si condamnare
daca nu apare atunci nu are cum sa te afecteze in sensul ca nu ti se mai poate retine ca si recidiva
daca apare, sfatul meu este sa ceri reabilitarea pentru acea fapta, inainte sa se termine cercetarea pt accidentul auto, intrucat intrunesti conditiile, timp, ai platit cheltuielile!/? etc
Multumesc mult, pt raspuns. Ideea este ca eu nu am facut nici-o procedura de reabilitare in instanta. aceasta se face din oficiu si daca da, dupa cat timp? Va multumesc anticipat pt raspuns.
avand in vedere faptul ca au trecut 22 de ani de atunci a intervenit reabilitarea de drept, acum depinde de cati ai luat si ce perioada de incercare ai avut, le gasesti in hotararea de condamnare,
dar in practica se intampla sa nu se faca aceasta reabilitare de drept si atunci trebuie sa o ceri tu si sa o ceri inainte de.....
mergi si scoate un cazier si vezi daca iti mai apare acolo
1 an condamnare, periada de proba 3 ani

Alte discuții în legătură

Accident rutier - fara permis syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Un prieten de-al meu a avut accident aseara. Conducea o motocicleta inmatriculata dar nu avea permis. a mai fost prins conducand fara permis in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept niculaucarmen niculaucarmen Pentru o persoana care indeplineste conditiile reabilitarii de drept, cum se procedeaza pentru a se opera si in cazierul judiciar??? (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)