avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu victima

sal, ma poate ajuta cineva cu o nelamurire. am 40 de ani si am avut un accident auto. in urma accidentului a decedat o persoana. urmeaza sa se stabileasca in urma expertizelor cine este vinovat.iau in calcul si ipoteza de a iesi eu vinovat. am vazut ca poti fi acuzat de omor din culpa si incadrarea este de 2-7 ani. am mai vazut ca de regula ce se da sub 5 ani se da cu suspendare. la varsta de 18 ani am avut o condamnare pt furt. asta se intampla acum 22 DE ANI. nebuniile tineretii. INTREBARE;in cazul cu acest accident auto ma poate afecta? am inteles ca nu, din 2 motive. nu este pe linie auto, si pt ca ar fi trecut 22 de ani de la acea fapta.
din cate am inteles pedeapsa a fost suspendata lucru care va avantajaza tinand cont ca in perioada de incercare nu ati mai savarsit infractiuni asa ca sunteti reabilitat de drept si nu va mai poate incurca in noul dosar in eventualitatea in care se va ajunge in instanta.
succes
In privinta primei infractiuni savarsite de dumneavoastra, adresati-va IPJ, in vederea reabilitarii de drept (Directia de Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa).Sa aveti in vedere plata cheltuielilor judiciare. Cazierul dumneavoastra va fi , din nou , curat.

In ceea ce priveste infractiunea de ucidere din culpa, intr-adevar, pedeapsa e prevazuta este cuprinsa intre doi si sapte ani.
Insa , poate fi dispusa achitarea , daca va fi stabilita culpa altei persoane , sau exista vreo cauza exoneratoare de raspundere penala.
Altminteri, pedeapsa cu inchisoarea poate fi suspendata conditionat ( daca pedeapsa efectiv aplicata de instanta este de 3 ani, la care se adauga un termen de 2 ani ).

O conditie esentiala prevazuta de art. 81 din Codul penal este lipsa antecedentelor penale , sanctionate cu inchisoarea mai mare de 6 luni .

Instanta, de asemenea , poate aprecia ca scopul pedepsei poate fi realizat si fara privare de liberare, aplicand un alt mod de individualizare judiciara a pedepsei : suspendarea conditionata sub supraveghere ( pedeapsa aplicata este de 4 ani , termenul adaugat fiind tot de 2 ani , fara antecedente penale cu durata mai mare de 1 an ).

Expertiza tehnica mecanica precizeaza , cu exactitate, imprejurarile in care s-a produs acest tragic eveniment rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - fara permis syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Un prieten de-al meu a avut accident aseara. Conducea o motocicleta inmatriculata dar nu avea permis. a mai fost prins conducand fara permis in ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept niculaucarmen niculaucarmen Pentru o persoana care indeplineste conditiile reabilitarii de drept, cum se procedeaza pentru a se opera si in cazierul judiciar??? (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)