avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Calomnie
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Calomnie

Buna ziua,

cum pot actiona in instanta o persoana care transmite un mesaj mincinos despre mine unui tert, in stricta legatura cu functia pe care o ocup?
Mentionez ca acest mesaj calomnios imi poate afecta imaginea, demnitatea si credibilitatea in cadrul serviciului. Eu pot dovedi ca mesajul este mincinos, insa doresc ca acest demers sa fie oficial astfel incat rezultatul sa nu poata fi contestat.
Intrebarile sunt urmatoarele:
-Conform prevederilor noului Cod penal, unde pot incadra fapta?
-Daca in cf cu Cod pen fapta nu se mai pedespseste, prin ce actiune pot merge in instanta pentru a-mi apara demnitatea si pentru a preintampina eventuale probleme la locul de munca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 15:04, 9 August 2010
depuneti plangere pentru ca nu a intrat in vigoare noul cod penal.
succes
emapohrib a scris:

Buna ziua,

cum pot actiona in instanta o persoana care transmite un mesaj mincinos despre mine unui tert, in stricta legatura cu functia pe care o ocup?
Mentionez ca acest mesaj calomnios imi poate afecta imaginea, demnitatea si credibilitatea in cadrul serviciului. Eu pot dovedi ca mesajul este mincinos, insa doresc ca acest demers sa fie oficial astfel incat rezultatul sa nu poata fi contestat.
Intrebarile sunt urmatoarele:
-Conform prevederilor noului Cod penal, unde pot incadra fapta?
-Daca in cf cu Cod pen fapta nu se mai pedespseste, prin ce actiune pot merge in instanta pentru a-mi apara demnitatea si pentru a preintampina eventuale probleme la locul de munca?
Multumesc anticipat!

trebuie sa faceti plangere penala pt calomnie.
este foarte greu sa demonstrati ca persoana x face acele afirmatii mincinoase. cum puteti dovedi dvs ca minciunile le face x ci nu y care se da drept x???
Informatia transmisa este in stricta legatura cu un secret de serviciu la care a avut acces.In plus, desi numarul de telefon este inregistrat pe o cartela pre-paid, de la acesta calomniatorul a apelat mai multe persoane care pot depune marturie.
Ma gandesc ca orice scuza de genul: " poate cineva a transmis mesajul de pe telefonul meu" nu poate sta in picioare atat timp cat minciunile transmise au stransa legatura cu informatii cu care persoana a venit in contact prin natura functiei pe care a detinut-o.
Abuzez de buna-vointa dvs. si va mai intreb unde trebuie depusa plangerea penala si care sunt demersurile care urmeaza?

Va multumesc foarte mult!
La organul de politie de la locul faptei (in raza carei sectii de politie isi are sediul institutia unde lucrati) care va face cercetarile de rigoare si va da solutie legala. Veti putea cunoaste aspecte ale cercetarii pe parcursul acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie emapohrib emapohrib Buna ziua, cum pot actiona in instanta o persoana care transmite un mesaj mincinos despre mine unui tert, in stricta legatura cu functia pe care o ... (vezi toată discuția)
Amenintari si injurii obscene prin telefon myky.myky27 myky.myky27 Buna seara. As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am fost acuzat pe nedrept ca am adresat injurii obscene si amenintari prin telefon unei doamne. Ea a depus ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)