Am efectuat cu o casa de expeditii din Italia mai multe transporturi de marfa dintre care 2 sunt inca neplatite si se apropie de 310 zile de neplata. As vrea sa il dau in judecata dar nu stiu unde sa depun dosarul- In Ro sau Italia, eu fiind din Brasov.
l-am amanat atat de mult deoarece ne cunosteam personal si am avut incredere dar iata ca trece anul si se prescie totul. In contractul cu Casa de Expeditii nu se specifica in caz de litigiu un loc anume, iar CMR Art. 31 - 1. Pentru toate litigiile decurgind din transporturile supuse prezentei conventii, reclamantul poate sa sesizeze, in afara organelor de jurisdictie ale tarilor contractante, desemnate de comun acord de catre parti, organele de jurisdictie din tara pe teritoriul careia:
a) se afla resedinta obisnuita a piritului, sediul sau principal sau sucursala ori agentia prin intermediul careia contractul de transport a fost incheiat; sau
b) este situat locul preluarii marfurilor sau a celui prevazut pentru eliberarea marfurilor, si nu poate sesiza decit aceste organe de jurisdictie.
Asadar din textul ingrosat reiese ca pot deschide proces la Brasov? sau in Ro doa unde am descarcat marfa?
Recomandare personala : deschideti proces la sediul debitorului, adica in Italia.
Mandatati un avocat care sa se ocupe de traducerea actelor si intocmirea cererii de chemare in judecata. Nu este necesar sa va prezentati.
Asigurare cmr
onilogi
Buna ziua!
In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)