avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... claudyia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

claudyia

LUCREZ IN INVATAMANT. am contract de munca pe durata determinata cu 1/2 norma din 1 sept 2009 -1 sept 2010, la o scoala si de la 1 oct2009 - 1 aug 2010 la alta scoala. Sunt insarcinata si o sa nasc in ian 2011, vreau sa imi bag concediu pentru risc maternal, in situatia asta acest concediu reprezinta vechime in munca sau nu, si ce se intampla cu contractul, se suspenda sau inceteaza
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:28, 4 August 2010
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, daca nu se stabileste prelungirea duratei.
Cred ca doriti concediu pentru lauzie nu concediu pentru risc maternal pentru ca:
Concediul de risc maternal este concediul de care poate beneficia gravida salariata sau mama care isi reia activitatea la locul de munca dupa efectuarea concediului de lauzie si care desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, daca angajatorul, din motive justificate in mod obiectiv, nu poate sa ii modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori, daca nu este posibil, sa o repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale
1. Acest tip de concediu reprezinta vechime in munca pentru ca potrivit OUG nr.96 din 20 octombrie 2003 privind protectia maternitatii la locurile de muncă perioada constiuie sagiu de cotizare.
2. Portivit C. muncii, angajatii pe perioada determinata le inceteaza c.i.m. de drept la expirarea duratei contractului, deci incetarea angajariicu 01.09.2010.

Era bine sa participati la un nou concurs pentru ocuparea unui nou post, iar apoi sa va luati un concdeiu pentru lauzie. Acum sunteti in concediu si nu cred ca veti putea obtine un concediu pentru risc maternal, care de fapt se acorda foarte greu, iar, dupa parerea mea, in invatamant nu sunt intrunite conditii de risc maternal..
am participat la concurs, am luat si nota necesara, dar nu am post. dar in somaj pot intra
Interventie moderator:
:rtfm:
CLAUDYIA:
1. Cred ca ne-ati zapacit de tot punand aceeasi intrebare sau intrebari pe aceeasi tema in mai multe topicuri si chiar in mai multe forumuri (v. "Somaj...").
2. Nu realizati nimic in felul asta si de aceea nu intelegeti. Vi s-a raspuns, ati primit legislatia necesara si tot insistati cu aceleasi intrebari.
3. Am sa inchid acest topic si va rog sa continuati, daca e cazul pe cel din "Somaj...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt somera si sunt gravida - concediu de risc maternal; concediu de maternitate; ccc rosu claudia rosu claudia Buna seara! Sunt somera si sunt gravida in luna a 4-a. Am probleme cu sarcina si am fost deja internata de 2 ori. Prima data nu am luat concediu medical ca nu ... (vezi toată discuția)
Motive concediu risc maternal pentru mame mihaelasofronea mihaelasofronea Buna ziua, as dori sa imi iau un concediu de risc maternal ( copilul inca nu a implinit 6 luni), am efectual cele 42 zile lauzie si nu intentionez sa iau ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Epure Roxana Epure Roxana Buna seara.Ma numesc Epure Roxana si as vrea sa-mi spuneti si mie daca am dreptul la concediu medical daca sunt insarcinata in 24 de saptamani si cum se ... (vezi toată discuția)