avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... registre
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

registre

reg unic de control si de evidenta fiscala pe ce cont le inregistrez? dar reg inventar si reg jurnal?

multumesc
Cel mai recent răspuns: emilia.candea , utilizator 11:27, 8 August 2010
Registrul unic de control si cel de evidenta fiscala pe un cont de consumabile .
Cel de inventar si reg.jurnal - imi pare ca va referiti la contabilitatea in partida simpla si prin urmare nu avem cont contabil. Se inregistreaza pe cheltuieli .
Pentru toate aceste registre 3028 = 401 in baza facturii de procurare. La darea in folosinta (de obicei la acceasi data cu procurarea) 6028=3028. Mai departe intocmesti fisa formularealor cu regim special pentru registrul unic de control si cel de evidenta fiscala. Pentru RJ si RI OMFP 3512 precizeaza ca se intregistreaza in evidenta societatii. In concluzie, toate registrele se trec pe cheltuieli intreucat exista alte forme de tinere a evidentei acestora extracontabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare 123321123 123321123 unde se inregistreaza registrul unic de control,registrul jurnal si registrul inventar? (vezi toată discuția)
Achizitie facturier si chitantier scorus69 scorus69 Buna ziua am achizitionat un facturier si un chitantier la care mi s-a eliberat decat un formular de comanada. cum pot sa inregistrez in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)