Lucrez ca functionar public in adm.locala. Azi am primit fluturasul. La salariul de incadrare in loc de 1371 am trecut 1030 .Toate celelalte calculatii CAS,Sindicat ,impozit ,etc. s-au facut la salariu de 1030. fara diminuare de 25%.De la serviciul resurse umane am aflat ca, diminuarea de 25% s-a aplicat la salariul de incadrare anterior, respectiv de 1371. Nu cred ca este corect. Nu am primit nici o decizie. Daca sunt disponibilizat (s-ar putea) in cartea de munca ce va fi trecut ?, la pensionare nu sunt dezavantajat ?Va rog sa ma indrumati ce sa fac. Din ce am citit cred ca corect ar fi fost sa nu mi se diminueze salariul de incadrare iar cei 25% sa se aplica la salariul brut.
va redau din Legea nr 118/2010
(1)Cuantumul brut al salariilor/soldelor/ indemnizaţiilor lunare de încadrare, inclusiv sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, precum şi alte drepturi în lei sau în valută, stabilite în conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, se diminuează cu 25%.
Ati inteles corect, mie mi se pare ca exprimarea din lege este foarte clara.
Solicitati informatii suplimentare de la Departamenul de Resurse Umane