avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si jigniri
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si jigniri

Cu respect pentru Dvs...
Va infatisez o situatie si daca este cineva care ma poate scoate din ceata, ii multumesc anticipat.
Am fost oprit de un politist rutier, undeva, prin Hunedoara. Aveam detector radar, care m-a avertizat, am franat, aveam cca 55-58 km/ora, cand eram in vizorul radarului, practic cand radarul mi-a aparut in fata. Era amplasat pe contrasens, am fost tras pe dreapta si mi s-au cerut actele. Le-am prezentat, ofiterul a tot bodoganit la fiecare act, erau toate in regula. Apoi mi-a spus ca am fost detectat cu 75 km/ora. Mi-a luat actele si mi-a spus sa raman la masina. Eu am cerut sa mi se prezinte legitimatia dlui ofiter precum si actele care atestau prezenta lor acolo, la acea ora... Ordin de serviciu, hartii care sa ateste dreptul de a folosi acei ofiteri radarul, ma rog, ceva ce mi-ar fi putut intari convingerea ca aveam de-a face cu politisti adevarati. Ofiterul s-a prezentat cu jumatate de gura, fara alte acte. Mi-a adus dupa 25 de minute un proces-verbal, i-am rugat sa se miste mai repede, am fost luat la batjocura. Am cerut o poza, ceva, care sa sustina faptul ca aveam, intr-adevar, 75 km la ora. Mi s-a raspuns pe un ton impardonabil ca nu e treaba mea, eu sa semnez PV. Eu am spus ca nu ma intereseaza in acel moment semnarea PV, ci doresc poza. Politistul a scris pe PV, probabil acolo unde trebuia sa semnez eu, a scris "...nu ma intereseaza." L-am intrebat de ce procedeaza asa si raspunsul a fost un hohot de ras. Nu mi s-a spus ca pot avea obiectii pe care le pot mentiona in PV, nu mi s-a vorbit frumos. Politistul a plecat cu PV la masina lor, celalalt s-a postat langa portiera masinii, partea soferului si m-a apostrofat de ce vorbesc urat in masina. I-am spus ca e masina mea si limbajul meu poate capata orice nuanta doresc.
Am fost amenintat ca mi se va intocmi dosar penal. Am intrebat de ce, raspunsul a fost pentru ca vorbesc urat in masina. Eram cu copiii, care s-au tulburat, sa zic asa, desi alta era starea lor de spirit atunci, erau speriati, de gesturile, comportamentul si limbajul ofiterului de politie. Nu mi s-a dat voie sa plec, pusese mana pe usa, se tinea efectiv de ea. Am intrebat daca pot pleca, de vreme ce nu mi se da sa citesc PV-ul. Mi s-a spus ca pot pleca, dar din dreptul masinii, ofiterul nu se muta. Intr-un final am plecat, stresat si iritat, numai bun de condus. Am plecat, cu un gust amar, de ce inseamna un asa comportament al respectivului lucrator al Politiei. Mentionez ca nu generalizez acest fapt la intreaga Politie Romana.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
alex9ys, utilizator
dragi useri, cand sunteti opriti de politie si vedeti echipajul, ni-i mai iritati sa le cereti dvs tot felul de documente ale lor ca sa ateste daca au sau nu voie sa va opreasca, daca au sau nu acte pt radar...ca asta rezolvati voi mai tarziu in instanta.
nesemnarea procesului verbal este in defavoarea dvs nici vorba ca ar fi ceva bun pt dvs.
iar dvs stimate user, nici vorba sa puteti vreodata sa imputati ca nu vi s-a zis de rubrica alte mentiuni, deoarece aveati si dvs ochisori si puteati citi.
nu cautati dvs cearta cu ei, deoarece imediat ei pot sa va acuze de ultraj. chiar daca sunteti iritat de atitudinea lor, dvs interesati-va de sectia de care ei apartin si faceti-le acolo o reclamatie la comandat sau chiar la IJP, nu incercati sa va razboiti dvs personal cu ei, au si ei sefi, in fata carora ei pot da socoteala daca dvs va veti plange de comportamentul politistilor.
Nu mi s-a dat spre citire PV-ul, iar actele mai sus mentionate am inteles ca trebuie sa le aiba la ei. Cu ce am gresit ca le-am cerut aceste acte? Nu au gura sa vorbeasca frumos? Nu am dreptul sa spun nimic? daca ei sunt Legea, nu ar trebui sa fie in slujba Ei? Ei ar trebui, scurt dar raspicat, sa-mi explice cum sta treaba, nu sa ma purice de acte, si vazand ca nimic nu e in neregula, sa ma ameteasca cu viteza. Eu am dorit sa scriu la "obiectii" ceea ce credeam de cuviinta, pueril sau academic, dar nu mi s-a dat posibilitatea. Nu a avut martor la discutiile avute, nu mi s-a spus ca pot avea obiectii, nu am fost intrebat ce profesez. Ei au toate drepturile, obligatii, ioc. Pana la proba contrarie, nu mai beneficiez de prezumtia de nevinovatie? Ce sa semnez, cand a disparut fulger cu PV-ul la masina lor? Mi-am scos pixul si am ramas cu el in mana.. Intelegeti ce spun?
eu unu va inteleg perfect ,,,,,,azi m-am convins si eu de nesimtirea nu a unui politist ci a unui procuror ....sunt oameni si oameni #-o
A nu se intelege ca sunt impotriva coercitiei privind abaterile pe drumurile publice. Exista reguli, le respectam. Nu le respectam, platim, intr-un fel sau altul. Dar sunt pedepsiti nu animalele care incalca toate regulile, aia cu bani, ci amarastenii, care trec cu 10 km peste limita din oras.
In peste jumatate din cazuri, e valabil si pentru procurori si pentru celelalte institutii ale statului, menite sa faca sau sa imparta dreptatea.
numai politisti nu or fi astia... orcat de mult i.ai lua la rost si la intrebari sa suporte ca daia ii platim... sa fie oameni si sa vb frumos si cu ultimul boschetar...
ai incalcat legea...atunci sa te sanctioneze.. sa.ti puna catusele..si la sectie.
nu sa fie increzuti, si cu nasu pe sus si burta pe afara.. nu sunt toti asa...dar 70% sigur.

de admirat ca nu va lasati intimidat, depuneti plangere si insistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara addi68 addi68 Am fost surprins de un radar mobil la intrarea intr-o comuna din tara cu 70 km/h. Abia intrasem in localitate, nu am franat ci am redus treptat viteza, dar am ... (vezi toată discuția)
Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)