va rog mult sa ma indrumati ,cum trebuie sa procedez sa-mi pot recupera cartea de munca de la vechiul loc de munca.situatia este urmatoarea: in februarie mi- am dat demisia(cu acordul patronilor) si dupa o luna m-am angajat in alta parte.cartea de munca a ramas la vechiul loc ptr a se face inchiderea la ITM.problema e ca nici pana in ziua de azi nu mi-au facut inchiderea( au avut probleme cu contabila sau au invocat diverse alte motive) .am fost personal la ITM dar fara nici un rezultat( cica lucreaza numai cu angajatorii nu si cu angajatii).
ce trebuie sa fac? unde si cum?
va multumesc anticipat
depune o sesizare la ITM in care explici ce ti se-ntampla. In acest caz sunt obligati sa-ti raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii tale.
Litigiile de munca sunt scutite de taxa de timbru. Faceti o cerere de chemare in judecata la tribunalul in raza caruia este sediul societatii.si se rezolva problema. Cererea de chemare in judecata poate fi facuta si la Judecatoria in a cerei raza teritoriala are sediul societatea cf. Decretului 92, dar este controversata competenta, tribunalul este acum competent in litigii de munca. Inainte insa faceti o adresa societatii si cereti sa va instiinteze in scris data exacta la care sa mergeti sa ridicati carnetul de munca ,unitatea avand obligatia eliberarii lui imediate, in acest fel nu pot motiva prin faptul ca nu te-ai prezentat sa-ti ridici carnetul de munca.
va multumesc mult ptr raspunsuri.cred ca prima optiune va fi o sesizare in scris la ITM si sa speram ca nu va dura mai mult de o luna.dc nu mergem mai departe.
Vina, asa cum reiese din speta, apartine angajatorului si nu ITM-ului.
Nu cred ca angajatorul isi va taia singur craca de sub picioare, adica sa sesizeze ITM-ul ca nu i s-a incheiat cartea de munca unui salariat de al sau. Daca nu exista decizie de incetare a contractului de munca, in conditiile in care cartea de munca este pastrata la ITM, atunci inspectorii de la ITM nu au cum sa opereze in cartea de munca.
Alte discuții în legătură
Cartea de munca
needhelp
buna ziua. poate sa ma indrume cineva cum sa procedez pentru a-mi recupera cartea de munca, adeverinta pentru somaj si salariul aferent ultimei luni lucrate la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
Krile
Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)