va rog mult sa ma indrumati ,cum trebuie sa procedez sa-mi pot recupera cartea de munca de la vechiul loc de munca.situatia este urmatoarea: in februarie mi- am dat demisia(cu acordul patronilor) si dupa o luna m-am angajat in alta parte.cartea de munca a ramas la vechiul loc ptr a se face inchiderea la ITM.problema e ca nici pana in ziua de azi nu mi-au facut inchiderea( au avut probleme cu contabila sau au invocat diverse alte motive) .am fost personal la ITM dar fara nici un rezultat( cica lucreaza numai cu angajatorii nu si cu angajatii).
ce trebuie sa fac? unde si cum?
va multumesc anticipat
DACA ESTE VORBA SA FIM CORECTI ANGAJATI SI ANGAJATORI ATUNCI ANGAJATORUL TREBUIE SA FACA INTERVENTII IN NUMELE SALARIATULUI LA I.T.M. , IAT ACESTA ARE DATORIA SA RASPUNDA IN TERMENUL DE 30 DE ZILE LUCRATOARE ..
Sunt 2 situatii distincte cu privire la cei care elibereaza cartile de munca in functie de locul in care sunt pastrate, si anume daca sunt pastrate de angajator sau la ITM.
Asa ca in functiede locul in care se gaseste aceasta faci si cererea de ridicare.
Raspunsul dat de ITM, oricum este o aberatie,trebuia sa indrume salariata catre corpul de control al ITM unde sa depuma o reclamatie.
Poti face reclamatia direct la ITM si fara sa notifici angajatorul, acesta cunoaste termenele legale in care are obligatia eliberarii carnetului de munca.
Stii ca nu scrie niciunde ca angajatul nu are dreptul sa se adreseze ITM,. daca nu se " roaga" frumusel de angajator sa respecte legea. .Ba mai mult ITM cam asta tr. sa faca se verifice modul in care societatile respecta prevederile legale;)
Cartea de munca
needhelp
buna ziua. poate sa ma indrume cineva cum sa procedez pentru a-mi recupera cartea de munca, adeverinta pentru somaj si salariul aferent ultimei luni lucrate la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
Krile
Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)