avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez cartea de munca?

va rog mult sa ma indrumati ,cum trebuie sa procedez sa-mi pot recupera cartea de munca de la vechiul loc de munca.situatia este urmatoarea: in februarie mi- am dat demisia(cu acordul patronilor) si dupa o luna m-am angajat in alta parte.cartea de munca a ramas la vechiul loc ptr a se face inchiderea la ITM.problema e ca nici pana in ziua de azi nu mi-au facut inchiderea( au avut probleme cu contabila sau au invocat diverse alte motive) .am fost personal la ITM dar fara nici un rezultat( cica lucreaza numai cu angajatorii nu si cu angajatii).
ce trebuie sa fac? unde si cum?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 11:09, 19 Septembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

DACA ESTE VORBA SA FIM CORECTI ANGAJATI SI ANGAJATORI ATUNCI ANGAJATORUL TREBUIE SA FACA INTERVENTII IN NUMELE SALARIATULUI LA I.T.M. , IAT ACESTA ARE DATORIA SA RASPUNDA IN TERMENUL DE 30 DE ZILE LUCRATOARE ..

Daca nu te superi despre ce interventie vorbesti?
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt 2 situatii distincte cu privire la cei care elibereaza cartile de munca in functie de locul in care sunt pastrate, si anume daca sunt pastrate de angajator sau la ITM.
Asa ca in functiede locul in care se gaseste aceasta faci si cererea de ridicare.
Raspunsul dat de ITM, oricum este o aberatie,trebuia sa indrume salariata catre corpul de control al ITM unde sa depuma o reclamatie.
Poti face reclamatia direct la ITM si fara sa notifici angajatorul, acesta cunoaste termenele legale in care are obligatia eliberarii carnetului de munca.
Stii ca nu scrie niciunde ca angajatul nu are dreptul sa se adreseze ITM,. daca nu se " roaga" frumusel de angajator sa respecte legea. .Ba mai mult ITM cam asta tr. sa faca se verifice modul in care societatile respecta prevederile legale;)

Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2007
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca needhelp needhelp buna ziua. poate sa ma indrume cineva cum sa procedez pentru a-mi recupera cartea de munca, adeverinta pentru somaj si salariul aferent ultimei luni lucrate la ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez cartea de munca? camelia77 camelia77 va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia urmatoare, angajatorul refuza sa imi dea cartea de munca, am incercat sa il sun nu imi rapsunde la telefon, daca ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca Krile Krile Buna ziua, am si eu o problema si va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta. Am lucrat cu contract de munca pana in noiembrie anul asta la o firma privata. ... (vezi toată discuția)