va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia urmatoare, angajatorul refuza sa imi dea cartea de munca, am incercat sa il sun nu imi rapsunde la telefon, daca merg la firma ma tine pe la usi, eu am incetat activitatea la firma respectiva in aprilie prin demisie, ramanand ca ulterior sa imi dea si cartea de munca. De atunci incerc sa iau legatura cu angajatorul si de geaba.
Mentionez ca am facut o sesizare la ITM la care am primit raspuns unde ma indruma catre instanta de judecata sau sa fac o notificare catre angajator prin executorul judecatoresc conform art. 1079 cod civil.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac ca sa otin mai repde cartea de munca, nu as dori sa apelez la instanta deoarece asta ar insemna pierdere de timp si de bani.
poti face o notificare si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin care le comunici data si ora la care te prezinti la societate pentru a va ridica Carnetul de munca.
La data si ora stabilita te prezinti cu inca o persoana la sediul societatii pt. a RIDICA cARNETUL DE MUNCA.
Daca nu-ti da Carnetul nu poti decat sa te adresezi instantei.
Iti multumesc pentru raspuns, asta vroiam sa fac astazi sa ii trimti pe mail, fax si prin posta aceasta notificare, sper sa se rezolve asa ca nu mai pot, nu as vrea sa ajung pana in instanta deoarece nu am bani de cheltuit pe procese. Alta solutie sa inteleg ca nu este?
NU INTELEG DE CE CEI DE LA ITM NU AU FACUT NIMIC in urma sesizarii mele, se poate ca patronul sa se fi "inteles" cu cei de la ITM din cate stiu eu el are foarte multe cunostinte acolo?-
este posibil sa se fi inteles cu inspectorul la care are firma. Termenul de raspuns la o sesizare este de 30 de zile. Incearca sa vezi ce s-a intamplat cu sesizarea ta.
am primit raspuns la sesizare unde ma indruma catre instanta de judecata sau sa fac o notificare catre angajator prin executorul judecatoresc conform art. 1079 cod civil.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac ca sa otin mai repde cartea de munca, nu as dori sa apelez la instanta deoarece asta ar insemna pierdere de timp si de bani.
Am compus o adresa pe care o sa io trimti cu confirmare de primire in care il rog sa imi zica data si locul unde sa merg sa imi dea cartea de munca, sper sa reactioneze la asta altceva nu stiu ce sa fac.
Alte discuții în legătură
Carte de munca
huminiuc
Buna ziua,
În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
bonicol
o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., ... (vezi toată discuția)