avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineterea garantiei printr-un contract de munca!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineterea garantiei printr-un contract de munca!!!

Buna, am si eu o intrebare, unele societati practica aceea metoda de retinere lunara a unei sume de bani sub forma unei garantii lunare.
Speta care este, s-a incheiat contractul de munca si acei bani nu au fost virati in contul persoanei in cauza.
Va rog sa-mi spuneti modalitatiile prin care ar putea intra in posesia baniilor. Sa fac plangere scrisa la ITM? sau sa merg direct la instanta?
Cel mai recent răspuns: Santo , utilizator 16:49, 27 Martie 2012
Parerea mea este ca inainte de a actiona in instanta sa faceti o adresa catre societate in care sa cereti sa vi se spuna cand se vor vira banii respectivi.
Daca nu se rezolva asa puteti merge la ITM si in instanta.
Am inteles....in prima instanta se face notificarea societatii,DACA NU RASPUNDE IN TERMENUL PE CARE EU IL PUN? pe urma sesizarea ITM-ului, dupa primirea raspunsului de la ITM fac adresa instantei pt solutionare si daune-interes, pt societatate in cauza.NU?
Sesizarea la ITM si actiunea in instanta nu sunt conditionate de trimiterea acelei notificari ...

Art. 16. din Legea nr.22/1969 prevede : Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Unitatea este obligată, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către unitatea bancara sau CEC în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.
freeelis a scris:

Sesizarea la ITM si actiunea in instanta nu sunt conditionate de trimiterea acelei notificari ...

Art. 16. din Legea nr.22/1969 prevede : Garanţia în numerar şi dobînda aferentă pot fi ridicate de către gestionarul titular al carnetului de consemnare la încetarea contractului său de muncă sau la trecerea într-o funcţie pentru care nu se cere garanţie, în situaţia în care nu a cauzat o pagubă sau cînd paguba a fost acoperită în întregime. Unitatea este obligată, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către unitatea bancara sau CEC în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.

Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de gestiune Knullruffs Knullruffs Buna, in cât timp de la incetare a contractul de munca este obligat angajatorul sa-mi returnee garantie de gestiune retinuta lunar in timpul contractul? ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantii rareshu87 rareshu87 am fost angajat la o societate comerciala timp de 2 ani cu functia de agent vanzari, timp in care in fiecare luna mi se retinea 30% din salariu ca si ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie materiala denisafilip denisafilip Buna ziua, In urma cu an si jumatate am fost angajata pe perioada determinata pe functia de casier bancar.In urma cu doua saptamani am semnat un act aditional ... (vezi toată discuția)