Buna ziua,
In urma cu an si jumatate am fost angajata pe perioada determinata pe functia de casier bancar.In urma cu doua saptamani am semnat un act aditional pentru o noua pozitie(administrator bancar)unde nu mai este necesara oprirea garantiei,insa garantia acumulata nu mi se poate restitui deoarece mi s-a spus ca am semnat un contract pe perioada deterimnata si doar in cazul contractului pe perioda nedeterminata mi se poate restitui garantia chiar daca nu mai lucrez cu numerar.
Potrivit Legii nr.22/1969, art. 16, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre banca sau CEC in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
Depuneti o solicitare in scris catre angajator in care invocati si acest text de lege .. daca raspunsul va fi negativ aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului si/sau instantei de judecata.