avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum recuperez cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum recuperez cartea de munca?

va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia urmatoare, angajatorul refuza sa imi dea cartea de munca, am incercat sa il sun nu imi rapsunde la telefon, daca merg la firma ma tine pe la usi, eu am incetat activitatea la firma respectiva in aprilie prin demisie, ramanand ca ulterior sa imi dea si cartea de munca. De atunci incerc sa iau legatura cu angajatorul si de geaba.
Mentionez ca am facut o sesizare la ITM la care am primit raspuns unde ma indruma catre instanta de judecata sau sa fac o notificare catre angajator prin executorul judecatoresc conform art. 1079 cod civil.
Va rog sa imi spuneti ce sa fac ca sa otin mai repde cartea de munca, nu as dori sa apelez la instanta deoarece asta ar insemna pierdere de timp si de bani.
Cel mai recent răspuns: camelia77 , utilizator 14:24, 9 Octombrie 2007
In primul rand sa faci o reclamatie la directorul ITM, prin care sa arati ca ai solicitat sprijinul lor in recuperarea cartii de munca cu o copie a adresei trimise si cu solicitatea unor explicatii scrise in vederea folosirii lor la proces.Sa vezi cum te vad cu alti ochi cei de la ITM.
Apoi sa dai in judecata societatea ca nu se plateste nimic,nimic pentru acest proces. Adica nu te costa nici un ban.
multumesc pentru raspuns, am trimis adresesa in care il rugam, sa imi zica data si locatia unde sa ma prezint pentru ridicarea cartii mele de munca, daca nu imi va raspunde voi merge la directorul ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca bonicol bonicol o societate are obligatia de a returna cartea de munca fostilor anagajati? in urma demisiilor a trei salariati, dupa incheierea cartilor de munca la i.t.m., ... (vezi toată discuția)
Retineterea garantiei printr-un contract de munca!!! Santo Santo Buna, am si eu o intrebare, unele societati practica aceea metoda de retinere lunara a unei sume de bani sub forma unei garantii lunare. Speta care este, s-a ... (vezi toată discuția)