Firma la la care lucrez detine in patrinomiu numeroase strunguri folosite pentru realizarea obiectului de activitate. Multe dintre ele s-au amortizat complet si nu au mai fost folosite, astfel ca patronul a decis sa le dea la fier vechi.
Problema e urmatoarea: eu am aflat intamplator ca le-a dat la fier vechi dupa 2 luni de la fapta, a primit doar o hartiuta de acolo pe care au aruncat-o si bineinteles au primit banii la negru. Problema mea este ca imi apar in contabilitate aceste strunguri in registrul inventar. Trebuie sa le fac casarea, dar vreau sa va intreb de la cei de la fier vechi ce acte trebuie sa primesc?
Se instituie o Comisie de casare prin decizia conducatorului legal al SC (pentru mijloacele fixe, cu avizul AGA )
Se face un PV de casare
Se predau la o firma de preluare fier vechi autorizata, care elibereaza factura
Se scad din Lista de inventar si din contabilitate.
Asa ma gandeam si eu, dar avand in vedere ca au trecut 2 luni de la predare... daca cei de fier vechi nu mai imi elibereaza nimic, nici o dovada, factura, atunci pot sa fac Pv de casare?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Despre casare
dyanap
Buna ziua
Am si eu o intrebare....care e procedura - dpdv juridic pt casare a unor obiecte amortizate? Stiu ca in primul rand - hotararea administratorului, ... (vezi toată discuția)