avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare si valorificare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare si valorificare mijloace fixe

Firma la la care lucrez detine in patrinomiu numeroase strunguri folosite pentru realizarea obiectului de activitate. Multe dintre ele s-au amortizat complet si nu au mai fost folosite, astfel ca patronul a decis sa le dea la fier vechi.
Problema e urmatoarea: eu am aflat intamplator ca le-a dat la fier vechi dupa 2 luni de la fapta, a primit doar o hartiuta de acolo pe care au aruncat-o si bineinteles au primit banii la negru. Problema mea este ca imi apar in contabilitate aceste strunguri in registrul inventar. Trebuie sa le fac casarea, dar vreau sa va intreb de la cei de la fier vechi ce acte trebuie sa primesc?
Cel mai recent răspuns: deacroxana , utilizator 09:39, 5 August 2010
Se instituie o Comisie de casare prin decizia conducatorului legal al SC (pentru mijloacele fixe, cu avizul AGA )
Se face un PV de casare
Se predau la o firma de preluare fier vechi autorizata, care elibereaza factura
Se scad din Lista de inventar si din contabilitate.
Asa ma gandeam si eu, dar avand in vedere ca au trecut 2 luni de la predare... daca cei de fier vechi nu mai imi elibereaza nimic, nici o dovada, factura, atunci pot sa fac Pv de casare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre casare dyanap dyanap Buna ziua Am si eu o intrebare....care e procedura - dpdv juridic pt casare a unor obiecte amortizate? Stiu ca in primul rand - hotararea administratorului, ... (vezi toată discuția)
Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)
Vanzare deseuri feroase niccri14 niccri14 Buna ziua, sunt contabila nou angajata la o societate ce are ca obiect de activitate constructii si ma confrunt cu urmatoarea problema: acum aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)