Buna ziua,
Apartamentul semidecomandat de 3 camere, partajat prin tranzactie 50 % pentru fiecare dintre soti, ramas in posesie si proprietate a amandurora, urmand sa se vanda la pretul pietei si sa se imparta suma obtinuta, apartament care nu s-a vandut din vara anului trecut intrucât fostul soţ nu este de acord sa scadem preţul, şi in care a ramas sa locuiasca decat el, eu fiind fortata sa parasesc locuinţa din cauza violentelor.
Acum, fostul soţ ma ameninţă că in cca. 1 luna pleaca din tara si va cere sigilarea apartamentului.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face?
Puteti formula o plangere penala intemeiata pe disp. art 320 al.teza a II-a c.pen.-tulburarea folosintei locuintei- fapta prin care se impiedica normala folosinta a locuintei se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si se depune in termen de 60 de la fata cunoasterii faptuitorului la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
Raspund penal?
eu_bazatu
ce se poate intampla,in cazul in care,eu,fiul proprietarei apartamentului,am schibat butucul d ela usa,si nu il mai lasa pe fratele meu sa intre in casa,am ... (vezi toată discuția)