avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul sot ma ameninta ca sigileaza apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul sot ma ameninta ca sigileaza apartamentul partajat in instanta prin tranzactie

Buna ziua,
Apartamentul semidecomandat de 3 camere, partajat prin tranzactie 50 % pentru fiecare dintre soti, ramas in posesie si proprietate a amandurora, urmand sa se vanda la pretul pietei si sa se imparta suma obtinuta, apartament care nu s-a vandut din vara anului trecut intrucât fostul soţ nu este de acord sa scadem preţul, şi in care a ramas sa locuiasca decat el, eu fiind fortata sa parasesc locuinţa din cauza violentelor.
Acum, fostul soţ ma ameninţă că in cca. 1 luna pleaca din tara si va cere sigilarea apartamentului.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:12, 5 August 2010
Cui o sa ceara sigilarea apartamentului? :O N-are decat sa-l sigileze, dupa ce pleaca il desigilati si va mutati acolo.
Puteti formula o plangere penala intemeiata pe disp. art 320 al.teza a II-a c.pen.-tulburarea folosintei locuintei- fapta prin care se impiedica normala folosinta a locuintei se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate si se depune in termen de 60 de la fata cunoasterii faptuitorului la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
poate sa-l sigileze.avand in vedere ca sunteti coproprietara aveti dreptul sa va intoarceti sa locuiti in apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica data prea tare alinajiglau alinajiglau buna ziua,am si eu o problema.am vecinii de sub mine care dau drumul la muzica in fiecare zi.atat de tare incat imi vibreaza lucrurile in casa.ce pot ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Divort crisstina_2006 crisstina_2006 Buna ziua, eu m-am certat cu sotul meu si am plecat o saptamana din tara, pe cand m-am intors am gasit yala de la apartament schimbata si desi am discutat cu ... (vezi toată discuția)