avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare erorare materiala - lipsa unitatea de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare erorare materiala - lipsa unitatea de masura (Ha) din hotarare judecatoreasca

Buna ziua !

Sunt nou pe acest forum si nici nu am pregatire juridica. Intentionez sa cumpar un teren intr-o comuna de langa Craiova. Am facut deja la notar precontract de vanzare-cumparare cu proprietarul terenului, intrucat acesta nu are cadastrul facut pentru terenul respectiv. El a cumparat terenul in cauza de la fostul proprietar(cel din titlul de propriete), cu precontract de vanzare cumparare (tot din lipsa cadastrului), cu termen. Dupa ce a expirat termenul pana la care trebuia sa se incheie tranzactia, actualul proprietar la actionat in instanta pe fostul proprietar si are hotarare definitiva si irevocabila care se incheie cu "Admite acţiunea. Constată valabilitatea antecontractului de vânzare cumpărare cu privire la suprafaţa de 6,12 de teren extravilan situat în comuna Podari, sat Podari înscris şi TP .... Prezenta hotărâre ţine loc de act autentic de vânzare cumpărare." Problema a aparut cand s-a dus la un cadastrist. Acela a observat ca nu apare unitatea de masura ... "6,12 de teren" (in loc de 6,12 Ha de teren). Dupa aproape 2 luni de amanari, mi-a venit cu o hotarare judecatoreasca absolut identica cu prima, dar in care apare in plus si unitatea de masura. Nu trebuia ca pe prima pagina sa apara si inscrisul "Indreptare eroare materiala" ? Va multumesc anticipat pt. ajutor ! ID laur_craiova
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
laur_craiova, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:19, 5 August 2010
e legal cum a procedat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare- cumparare dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara ! va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:1) se poate face un precontract de vanzare -cumparare ,teren agricol ? fac precizarea ... (vezi toată discuția)
Precontract aelemarac aelemarac Vanzarea unui teren cu achitarea unui procent din valoare la precontract in care sa se specifice un termen limita de achitare a intregii sume (dupa obtinerea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)