avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie cu plecare imediata din tara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie cu plecare imediata din tara

Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: vreau sa demisionez de la firma la care lucrez si sa plec 10 zile in alta tara. intrebarea mea este urmatoarea daca nu mi se aproba demisia amiabil fara preaviz pot sa execut preavizul cand ma intorc in tara ? am auzit ca daca ai probleme obiective si poti justifica faptul ca nu ai putut sa ajungi fiind plecat s-ar putea ... va rog sa-mi dati un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 16:54, 5 August 2010
codul muncii
Art. 79.
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
---------
opinia mea este ca va trebui sa lucrati in perioada de preaviz.
asa ma gandeam si eu dar intreb daca este vreo posibilitate de amanare sau ceva pentru ca plecarea din tara este urgenta si nu poate fi amanata.
solutia ar fi un concediu medical sau de odihna pe perioada cat sunteti plecat din tara apoi ar urma cererea de demisie.
da ... pai asta e motivul demisiei ca nu mi se aproba concediul, nici de odihna, nici fara plata, nici de studii :D iar medicalul este cam greu de obtinut in vremurile astea doar pe ochi frumosi...

Alte discuții în legătură

Demisie cu sau fara preaviz corina ioana corina ioana Buna ziua! Lucrez de aproape 15 ani intr-o clinica privata ca asistenta medicala, timp in care am fost foarte apreciata. Deoarece angajatorul a hotarat sa ne ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)
Demisie urgenta. ContSters148943 ContSters148943 Buna ziua As dori sa stiu care este formularea unei cereri de demisie pentru urmatoarea situatie: De citiva ani de cind lucrez la actualul loc de munca am ... (vezi toată discuția)