Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: vreau sa demisionez de la firma la care lucrez si sa plec 10 zile in alta tara. intrebarea mea este urmatoarea daca nu mi se aproba demisia amiabil fara preaviz pot sa execut preavizul cand ma intorc in tara ? am auzit ca daca ai probleme obiective si poti justifica faptul ca nu ai putut sa ajungi fiind plecat s-ar putea ... va rog sa-mi dati un raspuns urgent
Perioada de preaviz este in favoarea angajatorului pt a-si gasi alt salariat pt postul respectiv;
Daca tot trebuie sa pleci din tara si nu poti fi prezent cele 15 zile cat isti gasesc ei inlocuitor,fa cereea de demisie si solicita renuntarea la perioada de preaviz din partea angajatorului;
Oricum nu-i este de ajutor faptul ca vrei tu sa mai lucrezi pt el dupa 10 zile;
Sunt multe situatii in care angajatorii renunta din start la perioada de preaviz sau o scurteaza in functie de nevoi.
Au fost situatii in care le-au cerut salariatilor sa mai ramana 2-3 zile , nu 15 sau 30 dupa caz;
Cel mai bine este sa dicuti personal situatia ;
Pe criza asta s-ar putea sa fie chiar bucuros ca pleci mai repede!
Cerere demisie...nelamuriri
Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)